Bayern ostao bez važnog braniča. Mijenja ga tridesetpetogodišnjak?

Foto: EPA

BAYERN je u doživio debakl u kupu Njemačke. Trećeligaš Saarbrücken je napravio senzaciju i izbacio prvaka države s 2:1. Utakmica je počela po očekivanjima i Bayern je poveo golom Thomasa Mullera u 16. minuti, ali Saarbrücken je golovima Patricka Sontheimera i Marcel Gausa u sudačkoj nadoknadi izveo senzacionalni preokret.

Bitan trenutak dogodio se i svega par minuta nakon prvog gola na utakmici. Ključni igrač obrane Bayerna Matthijs de Ligt se nakon jednog duela srušio na travu i u bolovima se uhvatio za koljeno. Nakon pet minuta pružanja pomoći, Nizozemac je iznesen izvan terena, a danas je objavljeno kako je De Ligt ozlijedio medijalne ligamente i izgledno je da ga neće biti na najmanje šest tjedana.

Tuchel dovodi tridesetpetogodišnjaka

Njemački Bild piše kako zbog ozljede Nizozemca Thomas Tuchel želi angažirati tridesetpetogodišnjeg Jeromea Boatenga, koji je od ljeta bez kluba i može se pridružiti novom i izvan prijelaznog roka. Iskusni stoper ganskog podrijetla već tjednima trenira s Bayernom.

Nekadašnji njemački reprezentativac je za Bayern odigrao 363 utakmice, osvojio s njim 22 trofeja, među kojima su i dva u Ligi prvaka te devet za najbolju momčad Bundeslige, a sad bi mu trebao ponovno pomoći zbog zdravstvenih problema stopera momčadi. Boateng je na vrhuncu karijere bio i igrač njemačke reprezentacije za koju je skupio 76 nastupa od 2009. do 2018. godine i s njom slavio zlato (2014.) i broncu (2010.) sa svjetskih prvenstava.

Pročitajte više