Bayern Unitedu u posljednji trenutak preoteo stopera od 60 milijuna

Foto: EPA-EFE

OTOČKI mediji već mjesecima tvrde da će južnokorejski stoper Kim Min-jae (26) napustiti Napoli i otići u Manchester United, koji u njemu vidi zamjenu za Harryja Maguirea. Kim je s napuljskim klubom osvojio Serie A kao jedan od najvažnijih prvotimaca i dugo je želja trenera Erika Ten Haga. 

Bayern dovodi Kima i Walkera

Međutim, čini se da bi ga Unitedu mogao oteti klub u kojem je Ten Hag nekoć pekao zanat kao trener druge ekipe, Bayern München. Novi trener Bavaraca Thomas Tuchel odlučan je u namjeri da pojača posljednju liniju ekipe i uz transfer Kylea Walkera (33) iz Manchester Cityja navodno je jako blizu realizacije Kimovog transfera.

Engleski portal Goal tvrdi da su klubovi dogovorili transfer težak 60 milijuna eura, koliko iznosi i otkupna klauzula u ugovoru azijskog stopera koji se sjajno snašao u Napulju, te da je Kim odabrao Njemačku umjesto Engleske.

United se okreće Francuzu

Podsjetimo, Kim je u Napoli stigao u ljeto 2022. godine iz Fenerbahčea za 18 milijuna eura. Mnogi su predviđali da će obrana Napolija biti slabija zbog odlaska Kalidoua Koulibalyja u Chelsea, ali Kim se pokazao kao pun pogodak i Napoli bi na njemu mogao višestruko zaraditi.

Aktualni ugovor s Napolijem vrijedi mu do 2025. godine s opcijom produljenja na još dvije sezone. Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura i trenutno ga se smatra jednim od najboljih braniča na svijetu. Goal piše kako se United za rješenje u obrani sada okrenuo Axelu Disasiju, 25-godišnjem francuskom stoperu iz Monaca.

Pročitajte više