Bayernov tragičar na udaru medija. "Čovjek je daltonist", "Potpisao je za City"

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY je jučer u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka pobijedio Bayern 3:0 i napravio velik korak prema polufinalu. City je slavio golovima Rodrija u 27., Bernarda u 70. i Haalanda u 76. minuti, a osim toga je imao još nekoliko velikih prilika.

Bayern je dobar dio dvoboja bio ravnopravan protivnik i imao je par šansi, ali poraza ga je stajao horor koji je sebi i suigračima priredio Dayot Upamecano. Francuski reprezentativac odigrao je katastrofalno drugo poluvrijeme u kojem je bio izravni krivac za dva Cityjeva gola, a još nekoliko puta "skuhao" je svojoj momčadi probleme koje domaćini nisu iskoristili.

Noćna mora Upamecana

"Bio je jedan od najboljih Bayernovih igrača u zadnje vrijeme, ali ovo što je odigrao jučer protiv Cityja bila je noćna mora, osobito u drugom poluvremenu", objavio je L'Equipe koji nogometaše ocjenjuje ocjenama od 1 do 10, a Upamecano je dobio dvojku.

Njemački Bild dijeli ocjene od 5 do 1, s time da je petica najgora, a jedinica najbolja. Upamecano je dobio peticu uz komentar da je bio glavni krivac za debakl Bayerna, a sličnim kritikama pridružili su se i ostali europski mediji.

Neoprostive pogreške

"Potpisao je za Manchester City. Francuz je radio neobjašnjive pogreške, nevjerojatno je kako je igrao. Gledajući utakmicu pomislili ste da ste daltonist i da ne razlikujete boje jer je Upamecano igrao kao da nosi plavi, a ne crveni dres", objavio je Mundo Deportivo.

Francuski RMC Sport je u komentaru objavio da je Upamecano radio neoprostive greške, a Daily Mail je istaknuo kako je ležerno driblao iz obrane nakon čega mu je Grealish uzeo loptu i započeo akciju za drugi gol.

Pročitajte više