PAD NIKE KOVAČA

Bayernova zvijezda: Pozdravili smo Kovača, nije bilo lako. Moramo se zapitati...

Foto: Getty Images

NIKO KOVAČ pozdravio se s igračima Bayerna i zaželio im sreću u budućnosti, a pred bavarskim su klubom novi izazovi. Klupu je, barem privremeno, preuzeo Kovačev pomoćnik Hansi Flick i debitirat će već sutra protiv Olympiakosa u Ligi prvaka.

U četvrtom kolu njemački prvak dočekuje Grke u Münchenu i pobjedom može napraviti ogroman korak prema osmini finala tog natjecanja.

Uoči utakmice na presici su se pojavili Joshua Kimmich i novi trener Flick. Bayernova zvijezda potvrdila je lošu atmosferu te da je jutros bilo emotivno prilikom dolaska sad već bivšeg trenera Kovača.

"Nije bilo lako jutros. Pozdravili smo se s trenerom, ali ovo je i neuspjeh nas igrača. To znači da si i mi moramo postaviti neka pitanja. Moramo i napredovati", rekao je njemački reprezentativac pa nastavio:

"Sad je glavna odgovornost na nama, igračima. Nema više opravdanja ni za koga, moramo sutra pobijediti."

Novinari su upitali Kimmicha je li se igrače pitalo o radu Nike Kovača, odnosno, treba li ga smijeniti.

"Ne. To je, naravno, zadatak šefova."

Kimmich je i za vrijeme Kovačevih 18 mjeseci bio jedan od najotvorenijih igrača, bez zadrške je znao komentirati igre svoje momčadi kad bi krenulo loše.

Inače, Kovač se ovako oprostio sa svima u klubu.

"Dragi Bayernovi zaposlenici, sigurno ste čuli da više nismo trener/pomoćni trener kluba. Oproštaj s više od 1000 kolega bio bi težak, a želimo i pustiti momčad da se u miru pripremi za dvije bitne utakmice protiv Olympiakosa i Borussije. Zbog toga vam se obraćamo mailom. Hvala vam od srca. Svi ste nas toplo dočekali, uvijek bili tu za nas kad smo trebali pomoć i uvijek nas podržavali. Hvala za sve naše razgovore. Nikad nećemo zaboraviti osvajanje lige, kupa i superkupa. Želimo vam sve najbolje, kao i cijelom klubu. Naravno da ostajemo navijači Bayerna. Sve najbolje i pozdrav."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više