BBB: Dajte Armadi cijeli jug iako Rijeka nas stavlja u kavez

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

NAKON pobjede na Rujevici (1:2) protiv Rijeke kojom su došli na korak od ponovnog osvajanja naslova prvaka Hrvatske, Dinamo čekaju novi izazovi. U subotu dočekuju Osijek u sklopu 34. kola SuperSport HNL-a, a u srijedu 15. svibnja na Maksimiru dočekuju Rijeku u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Bilo je proteklih tjedana puno priče o tome na koji način će Rijeka na Rujevici smjestiti navijače Dinama budući da bi za finale Kupa trebali dati više od pet posto kapaciteta stadiona što je uobičajeno za prvenstvene utakmice, a kavez na Rujevici za gostujuće navijače ima točno taj kapacitet od pet posto. Navodno će na kraju navijači Dinama dobiti samo mjesta u gostujućem kavezu po dogovoru klubova kako se ne bi radio veliki sigurnosni problem.

BBB: Dolazi nam klub koji gostujuće navijače smješta u kavez

S druge strane, uoči prve utakmice finala Kupa na Maksimiru se oglasila udruga navijača Dinama Bad Blue Boys koji su svom klubu poručili da žele da Dinamo navijačima Rijeke pruži cijeli kapacitet južne tribine bez obzira na to što je to više od onog što Riječanima pripada po propisima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Sljedeći tjedan nas očekuje prva utakmica finala Kupa s Rijekom na Maksimiru. Ovim putem apeliramo na vodstvo našeg kluba da gostujućim navijačima stavi na raspolaganje puni kapacitet južne tribine Maksimira i da se takve prakse drži i ubuduće. Sve dok je konfiguracija stadiona i te tribine takva kakva jest i dok to nije na štetu Dinama i njegovih navijača.

Bez obzira na to što nam dolazi klub koji gostujuće navijače smješta u kavez, želimo da gostujućim navijačima svih klubova koji gostuju na Maksimiru bude omogućen normalan tretman i maksimalan broj ulaznica."

 

Pročitajte više