Bellator 194: Novi sudar teškaškog Grand Prixa - Roy Nelson protiv Matta Mitrionea

Foto: FightChannel

BELLATOR se priredbom Bellator 194: Nelson vs. Mitrione, 17. veljače, vraća  u Uncasville, Connecticut, te nam donosi i drugi meč Bellatorovog teškaškog Grand Prixa u kojem će se okušati bivše UFC zvijezde Roy Nelson i Matt Mitrione. U sunaslovnoj borbi čeka nas napeti revanš između Patrickyja Freire i Dereka Camposa u lakoj diviziji.

LIVE prijenos Bellatora 194  ne propustite u noći sa subote na nedjelju, 17. veljače, u 3 sata poslije ponoći BESPLATNO samo na Fight Channelu ili u PPV prijenosu na fightchanneltv.com!

Roy Nelson i Matt Mitrione u drugoj četvrtfinalnoj borbi teškaškog Grand Prixa!

Nelson vs. Mitrione drugi je meč iz serije ‘Bellator World Heavyweight Grand Prix’ turnira kojeg je otvorio meč Sonnena i Rampagea, a uključuje još dvije borbe – Ryana Badera protiv Muhammeda Lawala te Fedora Emelianenka i Franka Mira. I Nelson i Mitrione su dva veterana koja su već predvodila UFC-ove PPV evente u prošlosti te su jamstvo za veliku popračenost eventa, i što se tiče medija i PPV prodaje. Bolji će se u nastavku turnira obračunati s pobjednikom borbe između prvaka poluteške kategorije Ryana Badera i Muhammeda “King Mo” Lawala.

Nelson i Mitrione prvi su se put susreli u prosincu 2012. na ‘The Ultimate Fighter 16 Finale priredbi’. Tada je Nelson slavio nokautom u prvoj rundi.

Roy Nelson  (23-14 MMA, 1-0 BMMA) uspješno je debitirao u Bellatorovom kavezu u rujnu kad je pobijedio Javyja Ayalu u napetom meču od tri runde. ‘Big Countryju’ je to bila i prva borba izvan UFC-ovog oktogona gdje se od 2009. borio čak 19 puta.

Njegov protivnik i stari znanac, Matt Mitrione (12-5 MMA, 3-0 BMMA), također se u UFC-u borio od 2009., onda je nakon poraza od Bena Rothwella i Travisa Brownea 2016. prešao u Bellator gdje za sada ima savršenih 3-0 s tri nokauta, a sve je kulminiralo pobjedom nad Fedorom Emelianenkom u lipnju.

Revanš Patrickyja Freire i Dereka Camposa

Bellator je ovom prigodom ponovno bukirao revanš između Patricka Freirea i Dereka Camposa. Borba je već triput otkazana. Dvaput u 2016. zbog ozlijeda te jedanput u 2017. kad je ‘Pitbullu’ ipak osiguran zamjenski protivnik u vidu Bena Hendersona.

Patricky Freire (18-8 MMA, 8-4 BAMMA) se nadao borbi s prvakom Brentom Primusom nakon što je porazio Josha Thomsona i Hendersona 2017., ali mora ipak ponovno savladati Camposa nakon što ga je već jednom pobijedio prije četiri godine tehničkim nokautom u drugoj rundi na Bellatoru 117. Derek Campos (19-6 MMA, 7-4 BMMA) u ovaj meč ulazi nakon četiri uzastopne pobjede koje uključuju i nokaute Melvina Guillarda i Brandona Girtza. Dereka Andersona i Djamila Chana dobio je na odluku.

Iskusni veteran protiv mlade zvijezde u usponu

Bellator 194 donosi i zanimljiv okršaj u poluteškoj kategoriji između bivšeg prvaka i izazivača u usponu.

MMA veteran, 35-godišnji Englez Liam McGeary (12-2 MMA, 9-2 BMMA), pokušat će se vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od dugogodišnjeg izazivača Lintona Vassela. McGeary je inače u svojih prvih 11 borbi imao i savršen ‘score’ od 11 pobjeda dok ga u 12. nastupu nije zaustavio Phil Davis jednoglasnom odlukom. Nakon toga se vratio u plus pobijedivši Bretta McDermotta na Bellatoru 173, ali je onda opet od njega bio jači Vassell koji mu je nanio i prvi poraz prisilom na predaju u profesionalnoj karijeri.

Ovog će ga puta u Bellatorovom kavezu dočekati mlada ruska nada u usponu, Vadim Nemkov (8-2 MMA, 1-0 BMMA). Nemkov je tek u kolovozu odradio svoj debi u ovoj promociji kad je u prvoj rundi nokautirao Philipea Linsa na Bellatoru 182. Nemkov je izrazito opasan protivnik, a u prilog tome ide i činjenica da je sve svoje pobjede ostvario unutar prve runde. Niti jednu borbu nikad nije ni dobio, a ni izgubio odlukom.

Boksačice u Bellatorovom ringu

Činjenicu da žene u boksu nemaju priliku zasjati u pravom svjetlu dokazuje i činjenica da ih sve više prelazi u MMA gdje dobivaju borbe na ‘main cardu’ i PPV eventima, a ne služe samo kao sporadične uvodne borbe koje se ni ne prenose na televiziji. Pa tako je slučaj i s Heather Hardy i Anom Julaton koje će se boriti u meču pero divizije na nadolazećoj Bellatorovoj priredbi. Ne samo to, ove će se dvije žestoke borkinje nešto kasnije ove godine susresti i u boksačkom ringu.

35- godišnja njujorčanka Heather Hardy (1-1 MMA, 1-1 BMMA) odradila je svoj MMA debi u lipnju prošle godine kad je tehničkim nokautom pobijedila Alice Yauger i vrlo brzo postala miljenica fanova. No u zadnjem MMA pohodu od nje je bila jača Kristina Williams koja joj je slomila nos pa je liječnik morao zaustaviti masakr. Ne zaboravimo spomenuti da je Heather Hardy i neporažena u boksačkom ringu s 20 pobjeda i nula poraza.

Njezina protivnica Ana Julaton (2-3 MMA, 0-1 BMMA), 37-godišnja Amerikanka filipinskog porijekla, u kavezu ima dvije pobjede i tri poraza. U Bellatoru je debitirala u listopadu prošle godine kad je podijeljenom odlukom izgubila od Lise Blaine. Također je i uspješna i opasna boksačica s 14-4-1 u profesionalnom ringu.

A prije svih ovih uzbudljivih mečeva, glavni program će otvoriti borba između Tywana Claxtona (1-0 MMA, 1-0 BMMA) i Josea Antonia Pereza (0-1 MMA, 0-1 BMMA) koji će po drugi put u svoj karijeri kročiti u profi kavez.

LIVE prijenos Bellatora 194  ne propustite u noći sa subote na nedjelju, 17. veljače, u 3 sata poslije ponoći BESPLATNO samo na Fight Channelu ili u PPV prijenosu na fightchanneltv.com!

Bellator 194

Roy Nelson vs. Matt Mitrione

Derek Campos vs. Patricky Freire

Liam McGeary vs. Vadim Nemkov

Heather Hardy vs. Ana Julaton

Tywan Claxton vs. Jose Antonio Perez
 

Pročitajte više