EUROLIGA

Beograd se kandidirao za završnicu košarkaške sezone, Vučić otvara granice za sve

Foto: YouTube screenshot, EPA

KORONAVIRUS je košarkašku Euroligu prekinuo dva kola prije kraja regularnog dijela sezone, a Eurokup nakon Top 16 faze. O nastavku natjecanja raspravljat će se 24. svibnja, ali načelni je plan da se završnica sezona za oba natjecanja održi na jednome mjestu od 4. do 26. srpnja.

Za organizaciju te završnice kandidirali su se Atena, Beograd, Kaunas i Köln, a kandidaturu Beograda javno je podržao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srpska je vlada Euroligi sad poslala službeno pismo kojim garantira ulaz u zemlju svim sudionicima završnice obaju natjecanja, javlja Eurohoops.

"Na današnjoj sjednici vlada Srbije složila se da pošalje pismo organizaciji Euroleague Basketball, kojim jamči ulaz svim sudionicima završnice sezone 2019./20. u Republiku Srbiju.

Grad Beograd, uz podršku predsjednika Republike Srbije, službeno se kandidira za organizaciju završnice Eurolige od 4. do 26. srpnja ove godine.

Organizacija najvećeg košarkaškog klupskog natjecanja u Europi bila bi velika čast za Republiku Srbiju i velik turistički poticaj, imajući u vidu da je ta grana ekonomije najugroženija pandemijom koronavirusa", stoji u pismu.

U Euroligi su umjereno optimistični u pogledu završetka sezone, o kojem će se više znati 24. svibnja.

Crvena zvezda dva kola prije kraja regularnog dijela Eurolige držala je 14. mjesto, a osam klubova ide u nokaut-fazu. Partizan puno bolje stoji u Eurokupu, u kojem je s omjerom 5-1 osvojio prvo mjesto u skupini E i tako izborio plasman u četvrtfinale.

Pročitajte više