Beogradski show: Policija štitila Grobara provokatora od pobješnjelih Delija!

SVE JE bilo spremno za novi, ovaj put košarkaški ogled Zvezde i Partizana. Jake snage policije još u prijepodnevnim satima opkolile su beogradsku Arenu u punoj ratnoj spremi, organizatori su najavljivali besprijekorni stupanj sigurnosti, jer zna se na kakav su kaos spremni napraviti najekstremniji pripadnici Delija i Grobara.

Vidjeli smo, uostalom, kako su Delije čestitale crno-bijelima na nogometnoj tituli prvaka - tako da su im zapalili stadion. Zvezda i Partizan igrali su drugo polufinale košarkaškog Final Foura, pred 13 tisuća gledatelja. U poluvremenu je organizirana nagradna igra; za pogođenu tricu s centra posjetiteljima su se nudile bogate nagrade. Svojih je pet minuta slave odlučio pokupiti jedan od pripadnika Grobara, a lopta i obruč, ipak nisu bili njegov primarni cilj.

Nakon gađanja koša, odlučio se na nešto dražu igru - gađanje Delija. Počelo je provociranjem i prostim gestikuliranjem prema mrskim navijačkim neprijateljima, a na tome, za čudo, nije ostalo. Ludi i prilično hrabri navijač Partizana s novinarskih je stolova smještenih uz teren dohvatio nekolicinu plastičnih boca i bacio ih među Delije. Nastala je sveopća makljaža plastikom, boce su letjele na teren, neke su pale među novinare pa čak i na suprotnu tribinu.

Delije se na tome nisu zaustavile: krenuli su navijači Zvezde prema terenu, ali ih je kordon policije ipak zaustavio. Mnogi su ostali u čudu jer nitko od čuvara reda nije odmah odvukao pobješnjelog Grobara s terena, ali kasnije smo mogli čuti priču da policija nije željela riskirati ulet kompletne delegacije Grobara koja je, za razliku od Delija, u Arenu stigla u najjačem sastavu.

Iz Beograda: Dea Redžić
Foto: Kosarka.hr

Pročitajte više