Betis uoči Dinama doveo veznjaka od 17.5 milijuna eura

Foto: EPA

NAKON odlaska napadača Borje Iglesiasa na posudbu u Bayer Leverkusen, španjolski Betis je zadnjeg dana prijelaznog roka napustio i brazilski krilni napadač Luiz Henrique. Dvadesettrogodišnjak vraća se u domovinu nakon godinu i pol provedenih u La Ligi i to u najvećem ulaznom transferu u povijesti brazilskog nogometa.

Njegov novi klub je Botafogo, a Betis je prema raznim izvorima uprihodio između 16 i 20 milijuna eura odštete i odmah krenuo u dovođenje novih igrača. Klub je već službeno potvrdio dolazak iskusnog španjolskog veznjaka Pabla Fornalsa (27) iz West Hama koji je već igrao La Ligu noseći dresove Malage i Villarreala.

Fornals prema Transfermarktu vrijedi 17.5 milijuna eura, ali je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora pa ga je Betis platio samo šest milijuna eura uz mogućih četiri milijuna eura bonusa. Španjolski Relevo piše kako su na meti andaluzijskog kluba još i argentinski napadač Osasune, Chimy Ávila te njegov sunarodnjak i svjetski prvak iz Lyona Nicolás Tagliafico, koji igra na poziciji lijevog beka.

Pročitajte više