BiH je ovakav debakl doživjela još samo kada je glumila Hrvatsku '98.

Foto: Profimedia

DEBAKLOM za Bosnu i Hercegovinu završila je utakmica protiv Portugala u Zenici (5:0) u kvalifikacijama za Euro. Tako je BiH izjednačila najgori poraz u povijesti. Istim rezultatom, naime, izgubila je u svibnju 1998. kod Argentine. Tada je na krcatom stadionu u Cordobi domaćinu glumila Hrvatsku.

Naime, ova utakmica Argentini je bila generalka za SP, na kojem je u skupini bila s Hrvatskom. Za završnu provjeru za meč s najvećim rivalom za prvo mjesto skupine odabrala je reprezentaciju koja po stilu podsjeća na Ćirinu Hrvatsku.

Argentina je u najjačem sastavu: Ayala, Almeyda, Veron, Ortega, Simeone, Zanetti, Batistuta, Lopez... pobijedila 6:0 BiH za koju su nastupile legende Suad Katana, Braco Salihamidžić, Sergej Barbarez, Elvir Bolić... te dva nezaboravna lika iz HNL-a - Marijo Dodik i Jasmin Mujdža, kao i tadašnji Rijekin golgeter Senad Brkić. 

Bosni i Hercegovini može biti utjeha to što je povijesne debakle doživjela protiv najjačih reprezentacija i njenih velikana. Sad ju je rastavio Cristiano Ronaldo, a prije 25 godina to joj je napravio Gabriel Batistuta. On je postigao tri gola. Osim njega, istaknuo se Ariel Ortega s jednim golom i dvije asistencije. Preostali gol zabio je Javier Zanetti.

Pročitajte više