BiH pokopao branič koji je groznim kiksevima dotukao Hajduk

Foto: Profimedia

DEBAKLOM i posljednjim u nizu poraza, 1:2 od Slovačke u Zenici, Bosna i Hercegovina završila je regularni dio kvalifikacija za Euro kao predzadnja u skupini. Ipak, zahvaljujući odličnom rezultatu u Ligi nacija prošle godine, igrat će dodatne kvalifikacije. S obzirom na to kako igraju izabranici Save Miloševića, u baražu im se ne daju velike šanse.

Kod oba gola Slovačke loše je reagirao Mujakić. Navijači Hajduka dobro ga se sjećaju

U svakom meču kvalifikacija netko se istakne kiksevima, a sada je to napravio Nihad Mujakić (25). Stoper Ankaragucua slabo je reagirao prilikom oba gola Slovačke. Navijači Hajduka dobro se sjećaju Mujakića premda to ne žele. U siječnju 2020. bio je prva prinova nakon što su sportski sektor preuzeli Mario Stanić i Ivan Kepčija, a trener bio Igor Tudor.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE MUJAKIĆ KIKSAO KOD GOLOVA KOJE JE PRIMILA BIH

Mujakić je došao iz belgijskog Kortrijka na posudbu u trajanju od godinu i pol uz mogućnost otkupa, ali u Hajduku se istaknuo jedino velikim kiksevima i crvenim kartonima. Isključen je već u debiju protiv Lokomotive, ali je Hajduk tada uspio sačuvati pobjedu 1:0. U lipnju 2020. za tek 20 minuta skrivio je prvi te bio sukrivac za drugi i treći gol u domaćem porazu 2:3 od Varaždina.

Crveni kartoni, šamaranje suparnika i kiksevi

U samo 30 utakmica za Hajduk je čak tri puta dobio crveni karton. Od toga su dva bila kobna za Hajduk. U derbiju s Osijekom u veljači 2021. isključen je u 51. minuti zbog drugog žutog kartona kod rezultata 0:0. Hajduk je s igračem manje izgubio 2:0. Zatim je protiv Slavena na Poljudu otvorenim dlanom opalio šamarčinu Karlu Luliću i zaradio izravno isključenje u 40. minuti, pri vodstvu Hajduka 1:0. Njegov nesmotren potez preokrenuo je susret i Hajduk je u zadnjim sekundama izborio tek bod (2:2).

Pročitajte više