BiH se pokvario avion, došla u Portugal usred noći. "Debakl, amateri, blam..."

Foto: Profimedia

OGORČENJE i podsmijeh u bosanskohercegovačkoj javnosti uz komentare "blam, debakl, amaterizam" izazvao je najnoviji organizacijski debakl vezan uz putovanja vrhunskih sportaša iz te zemlje u inozemstvo. Nogometna reprezentacija BiH trebala je na današnju utakmicu kvalifikacija za Euro 2024. poletjeti jučer u 12:40, za kada je bio zakazan čarter na liniji Sarajevo - Lisabon. Međutim, to nije mogla zbog kvara na avionu.

Iz Saveza su zatim najavili da će se kvar relativno brzo otkloniti, a ekspedicija put Portugala krenuti sa zakašnjenjem od sat i pol. Međutim, čekanje i popravak su se otegli na gotovo osam sati. Igrači, članovi stožera i navijači koji su letjeli čarterom toliko dugo su trebali čamiti čekajući na sarajevskom aerodromu.

No, igrači nisu smjeli toliko gubiti vrijeme jer bi onda izgubili trening zakazan na lisabonskom Luzu. Zato su improvizirali. Umjesto tamo, vježbali su na sarajevskoj Grbavici. Izbornik Faruk Hadžibegić nije po planu održao konferenciju za medije nakon treninga u Lisabonu, nego se novinarima obratio s nogu na Grbavici. 

Nakon što je BiH konačno doletjela u Lisabon oko ponoći, praktički na dan igranja utakmice na kraju Europe, igrači su bili iscrpljeni putovanjem koje se pretvorilo u cjelodnevno. Zato su otpali i današnja šetnja Lisabonom i lakši, zamjenski trening. Izbornik je odlučio da igrači BiH umjesto toga vježbaju u hotelu. Tako je BiH doživjela debakl i prije nego što večeras od 20:45 zaigra kod Ronalda i ostalih zvijezda.

 

Pročitajte više