BiH ukrala Švicarcima najubojitijeg napadača. Već je dobio poziv u reprezentaciju

Foto: EPA

IZBORNIK bosanskohercegovačke reprezentacije Savo Milošević objavio je popis nogometaša za nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. BiH će u nadolazećem ciklusu igrati protiv Luksemburga i Slovačke, no izgleda za izravni plasman na Euro više nema.

Milošević je u reprezentaciju pozvao četiri nova igrača. Među njima su i dva bivša HNL-ovca - svoj prvi poziv dobio je nekadašnji stoper Hajduka Nihad Mujakić, dok je u reprezentaciju vraćen bivši veznjak Osijeka Haris Hajradinović. Uz njih su pozvani i vratar Hidajet Hanković iz Botev Plovdiva te bivši mladi reprezentativac Švicarske Haris Tabaković, koji igra za Herthu.

Najubojitiji napadač sa švicarskom putovnicom

U Švicarskoj je ta odluka odjeknula pa tamošnji portali specijalizirani za nogomet pišu kako se radi o velikom gubitku za njihovu reprezentaciju. "Švicarska je izgubila najboljeg strijelca, koji je izabrao Bosnu. On je najbolji napadač sa švicarskom putovnicom u 2023. godini", navodi Bolzplazz.

Tabaković je u 2023. godini zabio 29 golova u 30 utakmica. Od Švicaraca slijede Cedric Itten s 23 gola u 35 utakmica te Zeki Amdouni s 22 gola u 41 utakmici.

Pročitajte više