HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bild: Hrvatski branič pokazuje napadačima kako se zabija. Želi ga Stuttgart

Foto: EPA

HRVATSKI branič Jakov Medić zabio je gol u jučerašnjem porazu svojeg St. Paulija od Kaiserslauterna (2:1) u trećem kolu 2. Bundeslige. Medić je dobro reagirao nakon kornera u 88. minuti, ali to nije bilo dovoljno za bod ili tri, s obzirom na to da su domaćini već imali dva gola prednosti zahvaljujući strijelcima Terranceu Boydu i Kennyju Redondu.

Podsjetimo, 23-godišnji Medić u prvoj utakmici njemačkog kupa s dva gola pomogao je svojoj momčadi doći do prolaza protiv niželigaša Straelena (4:3). Njegove golgeterske sposobnosti istaknuo je Bild u tekstu pod naslovom "Medić pokazuje napadačima kako se to radi".

"St. Pauli ima problem u napadu. Dobro je što je barem branič Jakov Medić tako željan golova", navodi njemački medij. "Opasan je ispred gola, u Wiesbadenu je dosta utakmica odigrao kao napadač. Dobar je u završnici, zato kod prekida uvijek ide naprijed", objasnio je Medićev trener Timo Schultz.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MEDIĆEV GOL PROTIV KAISERSLAUTERNA

Stuttgart želi Medića?

Medić je član St. Paulija otprilike godinu dana. Klub ga je doveo iz trećeligaša Wiesbadena, a ranije je igrao za Nürnberg, Vinogradar, Lučko, Istru 1961, Hrvatski dragovoljac i Zagreb, u kojem je započeo karijeru. Bild ističe kako interes za Medićem pokazuje prvoligaš Stuttgart.

"Žele ga potpisati za više od dva milijuna eura", tvrde Nijemci, što je komentirao i Schultz: "Stav kluba je poznat, ne moramo to naglašavati nakon svake utakmice ili dobre izvedbe. Ništa se nije promijenilo, Jakov je tu, on je naš igrač."

Pročitajte više