Bild: Kako će Sosa reagirati? Borit će se za ostanak umjesto da igra Europa ligu

Foto: Profimedia

BAYER je u zimskom prijelaznom roku želio dovesti Bornu Sosu iz Stuttgarta, no 25-godišnji lijevi bočni igrač nije promijenio klub. Bild piše kako je Sosa želio prijeći u klub iz Leverkusena, ali je vodstvo Stuttgarta odbilo ponudu. S obzirom na to da će Bayer igrati šesnaestinu finala Europa lige s Monacom, dok se u Bundesligi nalazi na desetom mjestu, Bild ističe kako će se Sosa boriti za ostanak sa Stuttgartom umjesto da igra na europskoj pozornici te se pita kako će Hrvat zbog toga reagirati.

"Sosa i sportski direktor Stuttgarta Fabian Wohlgemuth sastali su se nekoliko puta proteklih dana. Wohlgemuth smatra kako je Borna profesionalac, koji poznaje situaciju u Stuttgartu te će se 'u potpunosti staviti u službu momčadi'", piše Bild.

Stuttgart očekuje borba za ostanak

Naime, Stuttgart se nalazi na 16. mjestu njemačkog prvenstva, a ta pozicija vodi u doigravanje s drugoligašem za ostanak u Bundesligi. Podsjetimo, Sosa je navodno u zimskom prijelaznom roku dobio ponudu Leedsa, ali je odbio transfer u Englesku.

I u ljeto 2022. godine se pisalo o njegovom odlasku. No on je i dalje u Stuttgartu, u koji je stigao iz Dinama 2018. godine. Ugovor s njemačkim klubom vrijedi mu do 2025. godine. Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna eura.

Pročitajte više