Bili smo s dinamovcima nakon pobjede. Bjelica je objasnio kako je uspio

DINAMOVCI su se noćas vratili iz Slovačke, gdje su proslavili važnu pobjedu u Europa ligi. Nakon što su okrenuli utakmicu protiv Spartaka iz Trnave (2:1, Gavranović, Oršić), na korak su do najvećeg uspjeha kluba u zadnjih 49 godina. 

Protiv istog protivnika 8. studenog na Maksimiru trebat će im jedan bod za razbijanje mita o europskom prokletstvu kluba. No Nenad Bjelica i njegovi igrači potpuno su neopterećeni Dinamovim putom do sada. Njihova priča je drugačija i ovo je drugačiji Dinamo, koji ne paničari i pobjeđuje u već izgubljenim utakmicama. 

Na Maksimiru smo danas razgovarali s igračima. Nakon burne noći i velikog slavlja, Bjelica je umirio euforiju. Po tko zna koji put otkako je preuzeo momčad Dinama, susreo se s pitanjem kako je uspio. Dovoljno se prisjetiti gdje je momčad bila prije godinu dana.

"Ja uvijek vjerujem u maksimum, tako sam vjerovao i u naših devet bodova. Nepopravljiv sam optimist, pozitivan sam čovjek, u svemu tražim pozitivu, a iz negative učim. Ovdje je sve dobro, nisam baš puno naučio. Stojimo na zemlji, kontroliramo euforiju. To je zadatak kluba, da trezveno izborimo proljeće u Europi", rekao nam je Bjelica. 

"A ključ uspjeha... Red, rad, disciplina, respekt prema svakome, vjerovanje u igrače. Pokazao sam u protekla četiri mjeseca da u svakoga pojedinačno vjerujem. No znamo da samo kao momčad možemo napredovati i biti najbolji."

Kakav je jutros osjećaj i što ovaj uspjeh osobno znači za trenera Dinama? 

"Sretni smo i ponosni. Napravili smo korak prema proljeću, sretan sam zbog momčadi. Pokazali smo da unatoč izostancima, imamo vrhunsku kvalitetu, sve me to ispunjava. Nadam se da ćemo već u sljedećoj utakmici slaviti proljeće u Europi."

S vrha skupine i tri pobjede u tri utakmice, lakše je reći - idemo korak po korak i ne opterećujemo se. No Bjelica od početka ne djeluje kao opterećen tip.

"Ako mi pobjeđujemo, svejedno je kako drugi igraju. Da, čak se toliko ne zamaramo ni protivnikom, igračima u 15 minuta kažemo osnovne informacije. Ne zanimaju me ni europske skupine baš, a niti ždrijeb. Sada pratim samo Belupo prije naše iduće utakmice", zaključuje Bjelica.

Pročitajte više