Bilić i igrači održali krizni sastanak: Situacija nije normalna, ali to me motivira

SLAVEN BILIĆ u nedjelju ujutro izašao je pred novinare u Rovinju. Nije promijenio retoriku u odnosu na ono što je govorio nakon poraza od Grčke.

"Situacija je poremetila igrače, ali smo dobro odradili trening i spremni smo za Latviju. Situacija nije normalna, ali ja sam profesionalac kao i ostatak reprezentacije. Možemo se i moramo izdići iznad ove situacije i svladati Litvu."

Bilić kaže da ne bježi od situacije u koju je upao. Priča se da će ga HNS u srijedu smijeniti.

"Ne bježim, ali sam bio jasan. U srijedu će biti što bude, o tome ne razmišljam. Ovu situaciju prihvaćam kao dio posla. Zapravo me sve ovo motivira."

Nitko iz HNS-a nije u Rovinju što možda nešto govori. No, Bilić ima odgovor.

"Srebrić je s nama. Uostalom, nitko u posljednjih pet godina nije bio s nama na pripremama tako da ne vidim problem što predsjednik nije s nama."

Bilić tvrdi da Kalinić sigurno ne igra protiv Latvije, a vjerojatno neće ni Jelavić.

"Ako se poklope neki rezultati može se dogoditi da izborimo izravan plasman na Euro. Protiv Latvije ćemo ići na visoku pobjedu i od prve sekunde ćemo pokušati zabiti."

Bilić je s igračima održao krizni sastanak nakon poraza od Grčke. Nitko nije htio govoriti o detaljima sastanka, a Ognjen Vukojević i Nikica Jelavić su izborniku dali podršku.

"Izbornik je rekao što je imao, a mi igrači smo nakon toga napravili sastanak. Osjetili smo da imamo nešto za reći i urodilo je plodom", rekao je Vukojević.

Pročitajte više