Bilić: Ne mogu obećati plasman na EURO 2008, ali mogu dobru igru

HRVATSKI izbornik Slaven Bilić, koji će svoju prvu službenu utakmicu kao izbornik imati u srijedu 16. kolovoza, protiv Talijana, kazao je kako je sjajan osjećaj igrati prvu utakmicu protiv svjetskih prvaka.

U intervjuu za službene stranice UEFA-e, rekao je kako neki treneri žele prvu utakmicu odigrati sa slabijim protivnicima, no njemu je drago što će već u prvoj utakmici morati ozbiljno upregnuti svoje igrače.

"Velika je čast igrati protiv Talijana na njihovom terenu, noja taj susret ne gledam kao prijateljski i opuštajući, to nam je posljednja provjera pred kvalifikacijski susret protiv Rusije." - kazao je Bilić.

"U reprezentaciji neće biti nikakvih radikalnih promjena. Zlatko Kranjčar napravio je dobar posao s igračima kojima ne trebaju nikakve revolucionarne promjene. Pokušat ćemo biti čvršći u obrani, te u napadu imati više ideja. Ne želim da svi znaju način na koji ćemo napadati" - komentirao je Bilić bivšeg izbornika.

Bilićevi pomoćnici bit će Asanović, Prosinečki, Jurčević te Mrmić. "Samo s njima možemo postići svoj cilj. Oni nisu tu zato što su moji prijatelji, nego zato što su se dokazali i vrlo su mi bitni. Isto razmišljaju kao i ja, imaju slične ideje, iskustvo i energiju koja nam treba." - kazao je Bilić dodajući kako mora biti siguran da je svaki igrač ponosan na to što igra u hrvatskoj reprezentaciji.

O predstojećim kvalifikacijama kaže kako Hrvatska nikad nije imala težu grupu - Engleska, Rusija, Izrael, Makedonija, Estonija.

"Engleska je definitivno favorit. Mislim da su oni najbolja momčad na svijetu, i razočarali su me na SP-u. Rusija je također vrlo jaka, a siguran sam da će i ostale reprezentacije uhvatiti koji bod protiv favorita" - misli Bilić.

"Ne mogu obećati da ćemo se plasirati na EURO 2008, ali mogu garantirati da ćemo se jako truditi, jako trenirati i dobro igrati, i mislim da će nam to donijeti rezultat. Naravno, kad ste na čelu jedne reprezentacije kao što je Hrvatska, imate samo jedan cilj - plasirati se na velika natjecanja." - zaključio je naš izbornik.

A.H.

Pročitajte više