BILIĆEV WEST HAM JE OČAJAN Kasni juriš protiv Tottenhama ne može to sakriti

Foto: Guliver Image/Getty Images

WEST HAM - TOTTENHAM 2:3 u šestom kolu Premier League.

Tottenham je do 65. minute potpuno kontrolirao londonski derbi. Zahvaljujući Eriksonovim proigravanjima, Allijevoj brzini, Kaneovoj egzekuciji, ali najviše nevjerojatnim greškama, sporosti i bezvoljnosti domaćih igrača, imao je velikih 3:0, a najbolji strijelac gostiju još je i dva puta pogodio stativu.

West Ham nakon poraza u londonskom derbiju ostaje na dnu sa samo četiri boda od mogućih 18

Ali Hernandezov gol za 1:3 i pet minuta kasnije crveni karton desnog beka gostiju Auriera, donijeli su uzbudljivu završnicu. U preostalih 20 minuta regularnog dijela i čak sedam minuta sudačke nadoknade gledali smo jurnjavu West Hama kako bi zabio još dva gola i izveo podvig, očajnički bunker gostiju i čak šest žutih kartona. Ali i samo jedan gol domaćih.

Spursi su na kraju preživjeli i uzeli vrijednu pobjedu, dok je West Hamu ovo već četvrti poraz u prvih šest kola. Bilićeva momčad ima samo četiri od mogućih 18 bodova i jasno je zašto je hrvatski menadžer Hammersa i nakon ovog meča na kladionicama prvi favorit za otkaz među trenerima Premier League. 

Dolazak na prag velikog preokreta ne može zamaskirati brojne minuse Bilićeve momčadi

Tottenham je dvije klase iznad West Hama i njegova pobjeda na ovoj utakmici nije iznenađenje, iako je do nje došao daleko teže nego što je morao. Ali porazno po Bilića kao trenera je to što je njegova momčad sve do 70. minute i trenutka kada je ostala s igračem više, radila nevjerojatne greške, bila naivna, užasno spora i prije svega bezvoljna. Nakon toga je krenula u juriš, ali bilo je kasno za išta više od časnog poraza. 

Harry Kane prvi gol za goste zabio je u 34. minuti. Spursi su zgoditak postigli nakon savršeno izvedene kontre, ali loptu za nju im je darovao napadač gostiju Andy Carroll. Predao ju je Eriksenu na polovici Hammersa, a obrana domaćih, opuštena što je lopta "sigurna" kod Carrolla, nije se stigla ni namjestiti, a već je lopta bila kod Dele Allija. On pretrčava suparnike i centrira za Harryja Kanea koji sam pred golom lako poentira glavom.
Niti pet minuta kasnije, Kane opet lako zabija za goste. Alli je pucao izvan kaznenog prostora, golman domaćih Joe Hart odbio loptu, ali samo na nogu najboljeg strijelca gostiju koji iz blizine postiže njegov i Tottenhamov drugi gol. Iako je završena golom postignutim nogom, ova je akcija po protagonistima, ali i poklonjenoj lopti Hammersa preslika prethodne. Opet je Carroll prepustio loptu Eriksonu, ali sada na lijevoj strani, nakon čega je on proigrao Allija koji je trkom probio obranu West Hama. Kane je zatim napravio što uvijek radi - zabio.
 
Christian Eriksen u 59. minuti postiže treći gol za Tottenham. Odlično je zakucao loptu mrežu nakon Kaneova slobodnog udarca i odbijene lopte od Aurierova centaršuta. I opet su, kao i kod prvih dvaju golova, zakazali igrači West Hama koji su samo gledali dok se lopta odbijala, a Eriksen namještao i pucao. 
Javier Hernandez donosi malu nadu West Hamu u 65. minuti. Smanjuje na 1:3 glavom nakon što je Jose Fonte ubačaj iz kornera prenio na drugu stranu. 
Novi poticaj Hammersima dolazi u 70. minuti od neočekivanog saveznika. Serge Aurier, desni bočni Tottenhama, dobio je dva žuta kartona u pet minuta i zasluženo je isključen. West Ham u završnici kreće u opću ofenzivu, dok se Tottenham s igračem manje brani. 
 
West Ham u 87. minuti dolazi još bliže senzaciji. Arthur Masuaku centrira, a Cheikhou Kouyate sjajno glavom zabija i smanjuje na 2:3.
 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više