Biliću godišnja nagrada, Ćirine suze izazvale ovacije na dodjeli nagrade Franjo Bučar

TRENER svih trenera Miroslav Blažević, bivši nogometaš i nogometni djelatnik Ante Pavlović, te legenda hrvatskog sportskog novinarstva Žarko Sušić, dobitnici su sportske državne Nagrade za životno djelo Franjo Bučar za 2007. godinu.

Osim glavnih nagrada dodijeljene su i one godišnje, a njih su dobili Slaven Bilić, Ivana Brkljačić, Ivo Cipci, Nataša Drenčić-Jerković, Marijan Klanac, Tomislav Paškvalin, Ratko Rudić, Damir Škaro, Andrija Vekić, Zdeslav Vrdoljak, Dinko Vuleta i Hrvatski vaterpolo savez.

Dobitnici ove najviše sportske državne nagrade u kategoriji za životno djelo su nagrađeni plaketom, zlatnom poveljom, te novčanom nagradom u visini od 50 000 kuna, dok su dobitnici godišnjih nagrada nagrađeni sa 30 000 kuna manje.

Svečanosti koja se održala na zagrebačkom Gornjem gradu prisustvovali su najviši uzvanici hrvatskog sporta, a nagrađenima je nagrade dodijelio ministar Znanosti obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac.

Blažević: Mi sportaši smo najveći ambasadori domovine

Vidno uzbuđen i iznimno zadovoljan, okupljenima se obratio Ćiro Blažević koji tijekom svog govora nije izdržao već je zaplakao u trenutku kad je izgovarao da nisi slavan zbog onog što si dobio već onog što si učinio. "Mi sportaši smo najveći ambasadori domovine i to nam nitko ne može poreći. Zahvalio bih se svima onima koji su nam omogućili ovakve uspjehe, a koji se ne ističu i rade u sjeni. Mi Hrvati se možemo pohvaliti da imamo nevjerojatnu bazu i talenat koji nam omogućuje ovakve uspjehe u sportu."

Bilić: Ovo nije moj uspjeh, već uspjeh mojih igrača

Trenutačno sigurno najveća zvijezda hrvatskog sporta Slaven Bilić, također je rekao par skromnih riječi i zahvalio se na priznanju za koje kaže da mu puno znači.

"Nije problem pričati, ali smatram da su svi ostali dobitnici godišnjih nagrada zaslužili govoriti ispred mene, samo što je naš uspjeh najsvježiji. Ovo nije moj uspjeh, već uspjeh mojih igrača, a zahvalio bih se i svom stručnom stožeru i HNS-u koji nam je dao priliku. Htio bih se zahvaliti i palim borcima koji su nas obranili i dali nam priliku da zastupamo svoju zemlju", zaključio je Bilić.

M.P.
Foto: S.G.F.

Pročitajte više