Biliću se smije cijela Engleska, a evo i zašto

Montaža: Index

WEST HAMU selidbom, točnije napuštanjem Upton Parka i zauzimanjem Olimpijskog stadiona počinje nova, blistava era, ponavljaju već godinu dana svi u klubu. 
 
Ali, pri tome je došlo do neočekivanih poteškoća. Jer moderna arena u Startfordu kapaciteta 60 tisuća gledatelja i izgrađena za Olimpijske Igre u Londonu 2012. godine, uskoro će biti preimenovana u Tesco Stadium, pišu engleski mediji.
 
Problem je što je Tesco, najveći maloprodajni lanac u Britaniji, te jedan od tri najveća u svijetu, jedan od najomraženijih poslodavaca s nizom optužbi za izrabljivanje radnika i njihov mobing, pa čak i korištenja roblja, varanje kupaca (primjerice stavljanjem konjskog mesa u hamburgere) zloglasan i po tome da se nemilosrdno obračunava s konkurencijom i brojnim kritičarima.
 
Tako da imenovanje stadiona kojeg će West Ham koristiti po korporaciji s tako užasnom reputacijom, nikako ne bi bio dobar potez za ugled i imidž Hammersa.
 
Ali, njih se tu ništa ne pita, jer stadion nije klupski, nego izgrađen novcem britanskih poreznih obveznika, a indijska tvrtka Mahindra do kraja kolovoza ima ekskluzivno pravo za dogovor oko imenovanja stadiona. Ali, zapelo je u pregovorima s Indijcima, tako da nakon isteka spomenutog roka kreće licitacija svih zainteresiranih za kumovanje stadionu.
 
Tesco je za sada favorit, a navedenu čast platio bi 6 milijuna funti.
 
Mogućnost da će West Ham igrati na stadionu nazvanom po omraženom Tescu, pokrenula je sprdanje Hammersa na društvenim mrežama:

Pročitajte više