Bio je junak povijesne Dinamove pobjede. Sad je potpisao za hrvatskog četvrtoligaša

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

MEHMED ALISPAHIĆ, tridesetpetogodišnji bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, ima novi klub. Potpisao je za Junaka iz Sinja, kluba koji se natječe u četvrtom razredu hrvatskog nogometa, Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi - Jug. Junak je trenutno treći klub tablice s deset bodova iz pet kola.

Alispahić je, podsjetimo, bivši igrač Šibenika, Dinama, Rijeke, Sarajeva, bahreinskog Al Ahlija, Željezničara, Slobode i Iskre Bugojno. Posebno upečatljiv nastup imao je u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2012./13. Tada se Dinamo u drugom pretkolu sastao s tek okrunjenim i dotad nepoznatim bugarskim prvakom Ludogorecom.

Nakon 1:1 u prvom susretu, Ludogorec je sve do sudačke nadoknade imao 2:2 na Maksimiru, što ga je zahvaljujući pravilu gola u gostima vodilo dalje. No, Alispahić je u 98. minuti ubacio loptu koju je Domagoj Vida pospremio u mrežu za prolaz.

Čelnici zagrebačkog kluba su godinama isticali tu pobjedu kao jednu od najvažnijih ikad jer Dinamo te sezone nikako nije smio ostati bez unosnih europskih nagrada. Alispahić je u svojoj karijeri upisao pet nastupa u grupnoj fazi europskih natjecanja, dva s Dinamom u Ligi prvaka te tri s Rijekom u Europa ligi, dok je upisao i 19 nastupa u kvalifikacijama za europska natjecanja.

Pročitajte više