Regija

Bio je najbolji igrač Hajduka, a sad je u zadnjoj momčadi druge ruske lige

Foto: Kuba

TINO SVEN SUŠIĆ potpisao je za ruskog drugoligaša Kuban iz Krasnodara. S posljednjom momčadi druge ruske lige kao slobodan igrač potpisao je ugovor na godinu dana te će pokušati pomoći momčadi ostati u ligi.

Bivši igrač Hajduka na kraju prošle sezone optužen je za kršenje klupskog pravilnika u Sarajevu pa je na početku ove sezone raskinut ugovor s njim. U Sarajevo je 29-godišnji bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine stigao u veljači prošle godine, ali je zbog problema s ozljedama odigrao samo 27 utakmica te je postigao dva gola uz dvije asistencije.

Sušić je od 2012. do 2016. bio ključni igrač Hajduka, za koji je odigrao 134 utakmice, postigao 27 golova i namjestio 23. Tada je postao i reprezentativac BiH te sudionik prvog svjetskog prvenstva za reprezentaciju te države. 

U posljednjoj sezoni u Hajduku bio je i najbolji igrač HNL-a. Tada ga je Genk kupio za dva milijuna eura, ali se u Belgiji nije snašao. Nakon Genka (24 nastupa, jedan gol) igrao je za Maccabi (devet utakmica), Antwerp (dvije utakmice), Venlu (28 utakmica, pet golova) i Hartbergu (dvije utakmice).

Sada se u Rusiji pokušava vratiti u formu.

Pročitajte više