LIGE PETICE

Bio je veliki Barcin talent, a onda je pobjegao. U novom klubu mu nitko ne vjeruje

Foto: Vincent West (Reuters)

ILAIX MORIBA (18) pod svaku je cijenu htio pobjeći iz Barcelone minulog ljeta. Talentirani veznjak nije htio produljiti ugovor s Barcelonom, pa je postojala mogućnost da sljedećeg ljeta besplatno promijeni sredinu. Katalonci to nisu htjeli dopustiti i Moriba je koncem kolovoza prodan u njemački RB Leipzig za 16 milijuna eura.

Očekivalo se da će Moriba odmah dobiti šansu u Leipzigu, koji je poznat po sjajnom radu s mladim igračima. Moriba je zdrav i spreman, ali do danas nije odigrao ni minute za svoj novi klub.

As piše da Moriba nije u planovima trenera Jessea Marscha. Konkurencija za Moribu je presnažna. Trener vjeruje Tyleru Adamsu, Kevinu Kamplu, Amadou Haidari, Konradu Laimeru i Christopheru Nkunkuu. Petorica iskusnijih igrača su ispred Moribe, iako trener Marsch govori da bi Moriba uskoro mogao zaigrati.

"Poboljšava se na svakom treningu i gotovo je spreman za igru. Još ga ne mogu ubaciti u momčad, ali zadovoljan sam njegovim radom i prilagodbom."

Moriba je ranije ovog ljeta odbio produljiti ugovor s katalonskim klubom. Barcelona ga je zbog toga stavila na transfer-listu i zaprijetila mu da neće odigrati ni jednu minutu ove sezone te da će sezonu provesti u B momčadi. Prošle sezone je odigrao 14 utakmica u Primeri i zabio jedan gol uz tri asistencije.

Pročitajte više