HNL EUROPA

Bišćan o ostavljanju Murića na klupi: "Morate jako dobro poznavati svoje igrače"

Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA je s 2:0 protiv Aberdeena došla na korak do prolaska u Europa ligi, no do play-offa ima još odigrati uzvratnu utakmicu u Škotskoj sljedećeg četvrtka.

>>> RIJEKA - ABERDEEN 2:0 Murić majstorijom doveo Riječane na korak do prolaska

Trener hrvatskog doprvaka Igor Bišćan bio je zadovoljan viđenim ove večeri na Rujevici.

"Sigurno da sam zadovoljan nakon pobjede. Čeka nas težak zadatak u Škotskoj protiv momčadi koja će na domaćem terenu imati drugačiji mentalitet. Ovo je lijepa prednost tako da nismo od prve minute pod velikim pritiskom, ali ako ne budemo spremni na borbu kao ovdje i ginuti kao ovdje onda neće biti dobro", rekao je pa nastavio:

"Razmišljali smo o tome da nešto moramo prilagoditi, ali nemamo previše izbora. Nemamo gabarite kao oni, ali dobro smo se prilagodili svi do jednog. Dečki su ispunili moje zahtjeve, nametnuli se i ovo je njihova pobjeda. To trebamo napraviti i u Škotskoj."

Na klupi je ostavio Roberta Murića, koji je ušao u završnici i zabio lijep gol. Bišćan je objasnio zašto je jednog od najboljih igrača ostavio na klupi.

"Morate jako dobro poznavati svoje igrače i ja vjerujem da ih dobro poznajem. Poklopilo se, sretni smo zbog toga, ali ponavljam, moramo biti spremni na žestokih 90 minuta u Aberdeenu."

Uzvratna utakmica igra se 15. kolovoza od 19 sati u Aberdeenu.

Pročitajte više