Bišćana napadaju jer je napravio samo jednu izmjenu. Ja ne bih napravio ni tu jednu

Foto: Goran Stanzl, Davor Javorovic/PIXSELL

DINAMO je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Momčad trenera Igora Bišćana u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola odigrala je 2:2 s AEK-om u Ateni. Grčki klub prošao je u play-off jer je na Maksimiru slavio 2:1, dok će Dinamo europski put nastaviti u play-offu Europa lige.

Modri su do 92. minute nevjerojatne utakmice vodili 2:0 i imali osiguran prolazak. Potom su prvo primili gol za smanjenje vodstva, da bi u 100. minuti hrvatski reprezentativac i bivši dinamovac Domagoj Vida zabio za izjednačenje, odnosno ukupnih 4:3 i prolaz AEK-a. Utakmicu za Index komentira hrvatski trener Igor Pamić.

Bilo je svega. Žalosni ishod za bilo kojeg pobornika hrvatskog nogometa i hrvatskih momčadi. Frustrirajuć je način na koji je Dinamo ispao od AEK-a. Moramo se vratiti na prvu utakmicu... Bilo je pegule, nesreće. Utakmice su odigrane u specifičnim okruženjima u Zagrebu i Ateni.

Dinamo je, nažalost, izvukao deblji kraj. A kada gledaš, ne možeš nikome ništa zamjeriti jer je Dinamo 93 posto utakmice stvarno bio odličan. Imao je rezultat pod kontrolom i onda se dogodilo što se dogodilo.

Dinamo je imao sve u svojim rukama i onda je Bišćan u 86. minuti napravio promjenu

Dinamo je treći put ove sezone, dvaput protiv AEK-a i jednom protiv Hajduka, izgubio u sudačkoj nadoknadi. To se uvijek može dogoditi, međutim, ovo se odvilo u prekratkom roku. Ovo je moje mišljenje, s time da nisam ni s kim pričao, već pratim i gledam.

Bišćan u prvoj utakmici protiv Hajduka nije mijenjao igrače pa je osvojio Superkup. Onda je mijenjao i izgubio u drugoj utakmici s Hajdukom. Protiv AEK-a je mijenjao na poluvremenu, kao da je bio pod pritiskom i kao da mu je to zvonilo u glavi. Ja nikada ne bih mijenjao na poluvremenu nakon onako fenomenalnog prvog dijela.

Dinamo je jučer imao sve u svojim rukama i onda je Bišćan mijenjao u 86. minuti, nakon čega su primili dva gola. Marin ni za što nije kriv, ali kao da se time izazvala nesreća, poput kakvog negativnog impulsa. Ne znam što se događalo na terenu, ali AEK je bio bespomoćan. A Dinamo je nakon izmjene dobio dva gola.

Nikad ne bih mijenjao igrače, makar me svi izvrijeđali

Ne treba raditi zamjene samo da bi ih napravio ili zato što je netko to rekao. To su potezi koji su odlučili utakmicu. Time se izaziva sreću ili nesreću. Osobno - u Zagrebu na poluvremenu i sada u Ateni - nikada ne bih mijenjao igrače, makar me svi izvrijeđali i neovisno o tome što navijači misle suprotno.

Navijač samo želi pobjedu ili, u ovom slučaju, prolazak u Europi. Navijači imaju pravo komentirati, sigurno pritom žele dobro, ali oni nisu plaćeni da bi radili izmjene. U ovom trenutku je to Bišćan. Što god da je napravio, zamijenio igrača ili ne, nije se poklopilo.

Sve se pokazalo kao krivo rješenje. Naravno, nas trenere se itekako puno toga pita. Odgovorni smo za ovakve utakmice, pogotovo kada u kratkom vremenu triput tako izgubi. Ovo je kiks, ali Dinamo i dalje izgleda dobro i zna se što želi. 

Bišćanova smjena pokazala bi slabost Dinama

Eventualno je pitanje što bi bilo da je malo kvalitetnije zamijenio igrače. Bez obzira na sve, Dinamo je pokazao kvalitetu. Trebao je izbaciti AEK nakon ovakve dvije utakmice. Trener snosi najveću odgovornost, ali nemamo što pričati o tome treba li Bišćan ostati.

Dinamo se mora izdignuti, uvijek je bio velik klub. Doveli su trenera u kojeg vjeruju i Bišćan je pokazao da posjeduje ono nešto. Moraju ovo prihvatiti. Uostalom, sjetimo se prošle godine.

Dinamo je tri od četiri poluvremena protiv Bodo/Glimta bio sramotan i prošao je, odnosno bilo je sreće. Sada je bio fenomenalan tri poluvremena i ispao je. Sreća je uzvratila, a ona nije nebitna u nogometu. Bišćan je imao veliku pegulu. Njegova smjena pokazala bi slabost kluba. Tek je početak prvenstva, Dinamo se još može popraviti.

Pročitajte više