HNL

"Bit će Bili što su bili" odgovorili Našem Hajduku: "Želite kontolirati medije"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NASTAVLJA se sukob dviju udruga koje žele dobrobit Hajduka, ali na različite načine. Prepucavanje između Našeg Hajduka i građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" traje danima.

>>>Čelnici navijačke inicijative "Bit će Bili što su bili" napadnuti psećim izmetom

>>>"Bit će bili što su bili" zovu DORH u klub i traže odlazak Našeg Hajduka

>>>Naš Hajduk: Napadaju nas monstruozni likovi, osuđenici i nerealizirani špijuni

Inicijativa "Bit će Bili što su bili" nezadovoljna je načinom na koji klub funkcionira i radom udruge Naš Hajduk, pa su njeni čelnici prošlog tjedna sazvali pres konferenciju, na kojoj su ih gađali vrećicama s mokrim pijeskom i psećim izmetom, za što su optužili svoje neistomišljenike.

Zatim su zatražili raskid ugovora Našeg Hajduka i s klubom i pozvali DORH da ga istraži, a prozvani su na pokušaj vlastitog diskreditiranja odgovorili pokušajem diskreditiranja protivničke skupine.

Sad su se ponovno oglasili iz inicijative i pozvali Ured gradonačelnika da odgovori na njihovo otvoreno pismo o štetnosti rada udruge Naš Hajduk:

"Nema još reakcija iz ureda Gradonačelnika kao predstavnika većinskog vlasnika i odgovornih u Hajduku na naše otvoreno pismo u kojem ukazujemo na štetnost uplata članarina preko udruge Naš Hajduk. 

Argumentirano smo ukazali na štetnost potpisanog ugovora između udruge Naš Hajduk i Hajduka po kojem je Hajduk od 2016. do današnjeg dana dužan udrugi NH cca 10 milijuna kuna. 

Pozvali smo Gradonačelnika i upravu Hajduka na trenutni raskid takvog štetnog ugovora i da se zatraži mišljenje državne revizije i DORH-a u svezi potpisivanja samog ugovora zbog mogućeg kaznenog dijela nezakonitog pogodovanja kod potpisivanja ugovora od tadašnje uprave Hajduka. 

Izostanak reakcija je bio očekivan jer je u sve oko i u Hajduka, danas više nego ikada prije, upletena politika.  

Međutim nije izostala reakcija iz udruge Naš Hajduk koji su se osjetili prozvanima. 

Udruga NH je izašla s priopćenjem prepunog uvreda na račun Građanske inicijative i njenih članova. 

Osvrnuli su se pritom na naše zahtjeve kao na ’’skup nelogičnih, nepovezanih i za Hajduk  štetnih ideja’’. 

Zanimljivo i znakovito je to njihovo ne spominjanje uplata članarina preko njih na račun Hajduka, ne spominjući naše zahtjeve.

Time su sami indirektno potvrdili da su svjesni štetnosti ugovora po Hajduk.  

Izostanak svake kulture dijaloga s njihove strane, ne argumentirano napadanje na osobnoj razini članova GI i sve one koji se ne slažu s njihovim modelom  nemamo ni potrebu  komentirati. 

Osvrnuli bismo se kratko i na dio priopćenja u kojem se pokušava utjecati na pristranost medija: "ne možemo se dovoljno načuditi i neprofesionalnost velikog dijela medija...’', iz razloga što nas podsjeća na neka davno prošla vremena jednoumlja i ukazuje na političku opciju koja stoji iza udruge Naš Hajduk."

Pročitajte više