NAVIJAČI

Čelnici navijačke inicijative "Bit će Bili što su bili" napadnuti psećim izmetom

Čelnici navijačke inicijative "Bit će Bili što su bili" napadnuti psećim izmetom
Foto: Dalmatinski Portal

"BIT ĆE BILI ŠTO SU BILI" naziv je nedavno osnovane građanske inicijative koja okuplja navijače Hajduka nezadovoljne načinom na koji klub funkcionira i radom udruge Naš Hajduk.

Povodom toga, ali i odlaska predsjednika Jasmina Huljaja s čelne pozicije Hajduka nakon samo pola godine na toj funkciji, Vedran Bukovac i Ivica Prnjak, čelnici spomenute inicijative, sazvali su konferenciju za medije u splitskom hotelu Park.

Pred kraj presice preko terase hotela su do ostakljene prostorije u kojoj se održavalo obraćanje novinarima dotrčala trojica maskiranih napadača, ušli su te Bukovca i Prnjaka gađali onim za što se par sekundi kasnije utvrdilo da su plastične vrećice pune mokrog pijeska. Vjerojatno su ih njime napunili na plaži Bačvice koja je odmah ispred hotela.

Ali, uskoro je postalo jasno da u vrećicama nije samo pijesak, nego i pseći izmet.

Tako da napad na Bukovca i Prnjaka sve više podsjeća na ono što se također u Splitu dogodilo novinaru i književniku Anti Tomiću. 

Ovom prilikom Prnjak pogođen u glavu i rame, a Bukovac u ruku. Novinari, snimatelji i fotografi su također zasuti pijeskom koji se, dakako, rasuo po cijeloj prostoriji.

Odmah nakon napada počinitelji su pobjegli, a napadnuti su pozvali policiju koja vrši očevid i pokreće istragu. 

"Znamo čije je ovo djelo i zašto je napravljeno. Diramo u veliki interes. Demokratski smo došli iskazati svoje mišljenje, ali to očito nekome smeta. Međutim, još jednom poručujemo: nećemo se zbog ovakvih stvari pokolebati niti se ovakvih bojimo. Nemamo straha." rekao je Bukovac odmah nakon napada i dodao:

"Žao nam je što se dogodila ova neugodnost, ali neće nas nimalo omesti u daljnjim postupanjima. Baš zbog ovoga ljudi se u Splitu boje iskazati svoje mišljenje o ovakvim stvarima. Mi im poručujemo da se ne bojimo i da nećemo odustati. Zahtjeve koje imamo jasno ćemo ispostaviti Gradskom vijeću i Gradu Splitu. Grad je većinski vlasnik, dužan je voditi brigu o svom vlasništvu."

Zadnji dio Bukovčeva izlaganja odnosi se na zahtjev inicijative koju predstavlja da Grad Split preuzme kontrolu nad Hajdukom, odnosno da je više nad klubom nema Naš Hajduk. 

Na pitanje tko su napadači, odgovorio je:

"To nisu navijači, to su huligani."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara