TRANSFERI

Bivša zvijezda Milana: Spreman sam vratiti se, Maldini to već zna

Foto: EPA

ALEXANDRE PATO davno je bio je jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa, bio je i dobitnik nagrade Golden Boy 2009. godine, a najbolje trenutke karijere proveo je u Milanu za koji je igrao od 2007. do 2013. Danas je igrač Orlando Cityja u MLS-u, no volio bi se vratiti na San Siro, a siguran je i da bi bio od pomoći klubu.

 "Dobro mi je u Orlandu i imam ugovor ovdje, ali Maldini zna da sam spreman vratiti se. Sazrio sam, imam drugačiji stav prema nogometu i mogao bih biti od koristi mladim igračima. Nedostaju mi Italija i Talijani. Govorim supruzi da ću je jednog dana onamo odvesti pa da će shvatiti što pričam", rekao je Pato.

Za Milan je odigrao 150 utakmica

"Meni Milano puno znači. Ondje sam naučio mnoge stvari i nedostaje mi sve u vezi s tim gradom. Htio bih se vratiti u klub. Na kraju, u Serie A ima puno nogometaša koji su već u kasnijim igračkim godinama", dodao je.

Pato je za Orlando City u ovoj sezoni zabio dva i namjestio još dva gola u šest utakmica, igrajući na obje krilne pozicije i u vrhu napada. Za Milan je nastupio 150 puta uz učinak od 63 gola i 18 asistencija.

Pročitajte više