Bivša zvijezda od 60 milijuna eura otišla kući kad je saznala da neće biti u prvih 11

Foto: Profimedia

BAYER je u 29. kolu Bundeslige deklasirao Werder (5:0) i tom pobjedom osigurao naslov prvaka. Na klupi gostujućeg sastava iz Bremena trebao je biti Naby Keita (29), no gvinejski veznjak nije stigao na utakmicu, već je otišao kući kada je saznao da neće biti u početnih 11.

Direktor Werdera Clemens Fritz potvrdio je to uoči nedjeljne utakmice. "Naby Keita je saznao da protiv Leverkusena neće igrati od prve minute, stoga se nije ukrcao u autobus, već je otišao kući. Razgovarat ćemo s Keitom i njegovim menadžerima o posljedicama i kako nastaviti nakon ovoga", rekao je Fritz.

Liverpool je Keitu platio 60 milijuna eura, ali uništile su ga ozljede

Keita je u karijeri igrao za gvinejsku Horoyu i francuski Istres prije no što ga je RB Salzburg doveo za 1.5 milijuna eura. Bio je izniman talent, pa je 2016. prešao u RB Leipzig za gotovo 30 milijuna eura, dok ga je Liverpool 2018. platio čak 60 milijuna eura.

Iako se činilo da će biti idealan dodatak sustavu Jürgena Kloppa, Keita je doživio previše ozljeda, pa je 2023. otišao kao slobodan igrač. Potpisao je trogodišnji ugovor s Werderom, no i ove je sezone odradio svega pet utakmica. Sad je upitno što će biti s njegovom budućnošću u Werderu, 12. klubu Bundeslige.

Pročitajte više