Bivši boksački prvak svijeta bosanskih korijena u Kölnu osuđen na 28 mjeseci zatvora

Foto: EPA-EFE

BIVŠI svjetski boksački prvak Adnan Ćatić (44), poznatiji kao Felix Sturm, u Kölnu je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora otvorenog tipa, potvrdila je javna tužiteljica Stephanie Beller za njemački list Bild. Sturm je u pritvoru već tjedan dana, otkako mu je izrečena pravosudna presuda. 

Boksač bosanskohercegovačkih korijena uhapšen je u travnju 2019. zbog sumnji na korištenje dopinga i poreznu prevaru kojom je stekao 5.8 milijuna eura. U pritvoru je proveo osam mjeseci, a pušten je na slobodu nakon što je platio jamčevinu od 300 tisuća eura.

U daljnjoj istrazi iznos za koji ga se okrivljavalo spušten je na milijun eura, a prvotna presuda glasila je tri godine zatvora otvorenog tipa. Sturm se na nju žalio, nakon čega mu je krajem veljače kazna umanjena za osam mjeseci.

Promijenio ime iz marketinških razloga

Adnan Ćatić je na svom vrhuncu bio jedan od najboljih boksača svijeta. Držao je titule prvaka u srednjoj i super-srednjoj kategoriji po WBO-u i IBF-u. Uz to je kao amater na Europskom prvenstvu 2000. godine osvojio zlatnu medalju. 

Rođen je u Leverkusenu 1979. godine, a roditelji su mu bili gastarbajteri iz sela Blagaja u Bosni. Zbog marketinških razloga u boksu je odlučio koristiti ime Felix Sturm. Uz njemačko, ima i državljanstvo BiH, a u 52 borbe slavio je 42 puta uz sedam poraza i tri neriješena ishoda.

 

Pročitajte više