Bivši Dinamov trener izabran je za trenera mjeseca, a onda je nakon pet dana potjeran

Foto: Marko Prpic /PIXSELL

BUGARSKI stručnjak Ivajlo Petev (48) na svojoj je koži doživio kako posao profesionalnog trenera može biti čudan. Bivši trener Dinama je prije samo pet dana izabran za najboljeg trenera mjeseca u Rumunjskoj, da bi sad dobio otkaz. Na klupi Universitate Craiove Petev je proveo svega pet mjeseci, a u tom periodu je ostvario 10 pobjeda, pet remija i pet poraza. Do prije samo par dana sve je izgledalo idilično, a onda se u par dana sve raspalo.

Najprije je ispao u četvrtfinalu kupa nakon produžetaka protiv Otelula, a onda je u derbiju poražen od FCSB-a, što ga je izbacilo iz utrke za naslov prvaka. Rumunjski mediji pišu kako su u klubu odlučili da Bugarinu nakon toga daju otkaz.

Petev je u trenerskoj karijeri vodio više klubova, među kojima se izdvajaju Ludogorec, Levski Sofia, AEL Limassol i Dinamo. Također, od 2014. do 2016. je vodio Bugarsku, a od početka 2021. do kraja 2022. godine reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Petev je u Dinamo stigao u rujnu 2016. i zadržao se do srpnja 2017. godine, upisavši 35 utakmica na klupi prvaka Hrvatske. Od toga je upisao 23 pobjede, pet remija i sedam poraza, a u toj sezoni duplu krunu je uzela Rijeka.

Pročitajte više