BUNDESLIGA

Bivši europski prvak sve dalje od prve lige: Opet su primili gol u sudačkoj nadoknadi

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON ŠTO je prošle sezone sam sebi pucao u koljeno u borbi za povratak u Bundesligu, HSV bi istu stvar mogao napraviti i ove sezone.

Jedan od najvećih njemačkih klubova, koji je šest puta bio prvak Njemačke, a 1983. godine i prvak Europe, prije dvije godine je prvi put u svojoj povijesti ispao iz Bundeslige. Nadali su se da bi se odmah mogli vratiti među elitu i praktički do kraja sezone su imali velike šanse za povratak, da bi sve uprskali u zadnjih nekoliko kola i ostali u drugoj ligi.

Ove sezone je povratak u Bundesligu bio apsolutni prioritet i nakon četiri pobjede u prvih pet kola te samo jednog poraza nakon 15 utakmica činilo se da bi se mogli vratiti. No, HSV od početka studenoga nikako nije uspijevao uhvatiti pravu formu da bi nakon zimske pauze krenuo s tri pobjede. Onda su zaredali loši rezultati i Hamburg je prekid zbog koronavirusa dočekao na trećem mjestu s bodom manje od drugoplasiranog Stuttgarta i sedam manje od vodeće Arminije.

Neviđeni pehovi

HSV se očito solidno pripremio za nastavak prvenstva jer u ovih pet kola nije igrao loše, ali je serija pehova koja mu se dogodila stvarno nevjerojatna. Momčad Dietera Heckinga sinoć je u 30. kolu odigrala 3:3 kod kuće protiv slabašnog Kiela koji je do boda došao golom u 93. minuti.

To je treća od zadnjih pet utakmica u kojoj su primili gol u sudačkoj nadoknadi i da im se to nije dogodilo sad bi bili izjednačeni na vrhu s Arminijom.

Kiel je sinoć poveo 1:0 u 9. minuti da bi HSV preko Hunta u 21. i Pohjanpala u 23. okrenuo rezultat. Gosti su u 64. zabili za 2:2, ali je samo tri minute kasnije Pohjanpalo ponovno doveo HSV u vodstvo. Rezultat 3:2 stajao je sve do treće minute sudačke nadoknade kad je Lee Jae-sung izjednačio nakon loše reakcije domaće obrane.

U pretprošlom kolu je HSV u prevažnoj utakmici u gostima kod Stuttgarta vodio 2:0 na poluvremenu da bi primio dva gola u nastavku drugog poluvremena i onda treći u drugoj minuti sudačke nadoknade. Baš taj poraz mogao bi ga na kraju stajati Bundeslige.

U prvoj utakmici u nastavku prvenstva nakon koronavirusa vodio je 2:1 u gostima kod Fürtha, ali je primio gol u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i ostao bez još dva boda.

Konkurenti kiksaju

Jedina dobra vijest za HSV je da ni konkurenti nisu u najboljoj formi. Vodeća Arminia dobila je samo jednu utakmicu od nastavka prvenstva, Stuttgart dvije, a četvrtoplasirani Heidenheim, koji jedini može zaprijetiti HSV u borbi za treće mjesto je također nije u pretjerano dobroj formi.

Ključna utakmica za HSV mogla bi biti ona u predzadnjem kolu kad gostuje kod Heidenheima. Ne osigura li do tada barem dodatne kvalifikacije, taj susret protiv tvrdog Heidenheima mogao bi sve odlučiti. 

Podsjetimo, prve dvije momčadi iz 2. Bundeslige idu direktno među elitu, a trećeplasirana momčad igra dodatne kvalifikacije protiv 16. momčadi Bundeslige. I tamo je gužva. Da danas završi prvenstvo, u dodatne kvalifikacije išla bi Fortuna Düsseldorf, a u igri su još Mainz, Union, Augsburg i davljenik Werder iz Bremena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više