Bivši FIFA-in sudac: Molim vas, nije penal. Ovo su važni podaci koji to objašnjavaju

Foto: EPA/Screenshot (Twitter)

JEDANAESTERAC iz kojeg je Lionel Messi doveo Argentinu u vodstvo protiv Hrvatske u polufinalu Svjetskog prvenstva izazvao je brojne rasprave. Za jedne je odluka talijanskog suca Danielea Orsata ispravna, dok je za druge Hrvatska oštećena. Argentina je protiv Hrvatske povela 1:0 golom Lionela Messija iz jedanaesterca u 34. minuti.

Talijanski sudac Daniele Orsato je pokazao na bijelu točku nakon što je Dominik Livaković, prema Talijanu, napravio prekršaj nad Julianom Alvarezom. Odluku talijanskog suca žestoko je popratio nekadašnji FIFA-in sudac, Meksikanac Felipe Ramos Rizo. Rizo je sudio na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Koreji, a danas radi kao analitičar ESPN-a te kao kolumnist Record Journala. Rizo je na Twitteru burno reagirao za vrijeme utakmice s nekoliko upisa.

"Nepostojeći penal"

Prvi je bio "nepostojeći penal", a nakon toga je Rizo fotografijama objasnio svoj stav: "Molim vas, ovo nije penal. Hrvatski vratar stoji, a Argentinac pada. Ovo su važni podaci zbog kojih se nije trebao dosuditi jedanaesterac: vratareva desna noga je konstantno na tlu, a kontakt je neizbježan zbog inercije igre, lopte. Kontakt je neizbježan", smatra Rizo. S njegovim mišljenjem složilo se preko 23 tisuće tviteraša.

 

Pročitajte više