Bivši Hajdukov napadač i nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske mogao bi zaigrati za BiH

Foto: fkzeljeznicar.ba

U HAJDUKU nikad nije dobio priliku, a sada je najbolji strijelac bosanskohercegovačke Premijer lige BiH. Ivan Lendrić miljenik je navijača Željezničara i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.
 
Napadač, koji je prošao sve omladinske kategorije hrvatske reprezentacije, otkrio je kako je već razgovarao s izbornikom reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedom Baždarevićem.
 
"Imam bh. putovnicu i obavio sam razgovor s Baždarevićem. Na njemu je hoće li me pozvati, ja se nikome neću nametati. S moje strane ima volje...", poručio je 25-godišnji napadač za Klix.ba.
 
Prije dolaska u Željezničar nudio se Hajduku, no u splitskom klubu, za koji je prije šest godina odigrao tek 19 utakmica, odbili su ga. Umjesto njega odabrali su Arteagu i Veleza, kojih se danas na Poljudu ni ne sjećaju.
 
A Lendrić je s 12 pogodaka najbolji strijelac Premijer lige te je imao ponudu iz Kine kojom bi postao i jedan od najskupljih nogometaša u povijesti lige. U dogovoru sa čelnicima Željezničara ponudu je odbio jer na Grbavicu želi donijeti trofej. 
 
"Menadžer me je kontaktirao i rekao mi je sve o ponudi iz Kine. Iskreno, zainteresirao sam se, u prvi mah sam želio otići, ali sam poslije sjeo i razmislio. Naravno, riječ kluba je posljednja, da je Željo želio da idem, ja bih otišao. Ponuda za mene i klub je bila takva da se ne može odbiti. Ipak, razgovarao sam s Petrovićem, Zebom i sportskim direktorom Ćenanom pa smo odlučili da ostanem. Da sam otišao, sve bi palo u drugi plan, Premijer liga i Kup BiH, ne zato što sam ja nešto bitan, nego klub nije doveo zamjenu."

 
San mu je bio zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, ali je svjestan da je konkurencija u napadu zastrašujuća pa bi se poput veznjaka Mate Jajala mogao pridružiti Džeku i društvu u lovu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.
 
Konkurencija u reprezentaciji BiH su mu Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Hertha), Milan Đurić (Bristol City), Armin Hodžić (Dinamo), Rijad Bajić (Konyaspor)...
 

Pročitajte više