Bivši Hazardov suigrač: Lijen je i voli hranu. Prije utakmice jede puding

Foto: EPA-EFE

NEKADAŠNJI nigerijski veznjak Joh Obi Mikel (35) igračku karijeru završio je krajem prošle godine u Kuvajtu. Navijači ga najbolje pamte po igrama u Chelseaju, u kojem je proveo dugih 11 godina. Mikel je bio sjajan destruktivac, koji je za Chelsea upisao gotovo 400 nastupa.

Osvojio je sve moguće trofeje, uključujući Ligu prvaka i Europa ligu, a sada se u intervjuu za Dubai Eye prisjetio vrlo uspješnog razdoblja u Londonu. Najviše pažnje izazvale su Mikelove vrlo otvorene izjave o zvijezdama s kojima je dijelio svlačionicu.

"Hazard je najljeniji nogometaš"

Iz prve ruke opisao je prehrambene i radne navike Edena Hazarda, koji je u Chelseaju bio jedan od najboljih igrača svijeta, a danas ima status skupocjenog promašaja Real Madrida: "Svi žele biti u početnih 11 kada dođe vikend i nema šanse da netko kaže 'ne želim danas trenirati'. Jedini igrač kojeg sam vidio da je to učinio i izvukao se bio je Eden Hazard.

Nikad nije trenirao. Bio je najgori na treningu. Najljeniji nogometaš kojeg sam u životu vidio. Ali onda je došao vikend kada bi isporučio na terenu i bio igrač utakmice. Tada bi nam rekao: 'Eto, ljudi, vidite.'"

"On voli hranu"

Hazard je u sedam godina na Stamford Bridgeu osvojio dva naslova prvaka Engleske, dvije Europa lige, FA kup i Liga kup prije nego što je 2019. prešao u Real Madrid. Belgijac, tada jedan od okomitijih i opasnijih ofenzivaca svijeta, u Madridu više nije izgledao isto.

Počele su ga mučiti ozljede, a pad forme pratili su i problemi s kilažom. Prema Mikelovim riječima, njegov bivši suigrač nikad nije naročito pazio na prehranu ni vodio život profesionalnog sportaša izvan terena: 

"Zapravo mislim da je kad ga sad pogledate jako smršavio. Ali kada je bio u Chelseaju, noć prije utakmice bi poslije večere oko 20 minuta jeo puding od riže. On voli hranu. Onda legne, probudi se u subotu ujutro i tu je, odigra vrhunski. Pustili smo ga da radi što god želi."

"Salah je plakao zbog Mourinha"

Nigerijac je otkrio da mu je od svih trenera u engleskom velikanu najdraži bio Carlo Ancelotti, a ispričao je i anegdotu o Joseu Mourinhu i Mohamedu Salahu:

"Ancelotti je sve objašnjavao smireno i tiho, a Mourinho je bio potpuno drugačiji. Bojao sam ga se, definitivno sam ga se bojao. Stvari koje je radio igračima... Ali to je bio samo njegov način prenošenja poruke. Sjećam se što je učinio Mo Salahu. Momak je plakao u svlačionici u drugom poluvremenu. Mislim da je igrao loše, a onda je Mourinho ušao i izderao se na njega pred svima. Također ga je i izvadio iz igre."

Egipatski krilni napadač danas je zvijezda Liverpoola, ali je od 2014. do 2016. godine bio član Chelseaja.

Pročitajte više