LIGE PETICE

Bivši igrač Barce preuzima Genou. Pričao je o formaciji 2-7-2

Foto: Getty Images / Guliver Image

GENOA ima novog trenera, pišu talijanski mediji. Smijenjenog Aurelija Andreazzolija naslijedit će Thiago Motta, koji je dres kluba iz Ligurije nosio kao igrač u sezoni 2008./09.

Bivši igrač Barcelone, Atletica, Intera i PSG-a u utorak ujutro sastat će se s predsjednikom kluba Enricom Preziosijem kako bi ugovorili posljednje detalje ugovora. Radi se o Motti, kojem će to poslije vođenja U-19 momčadi PSG-a prošle sezone biti prvi trenerski angažman u karijeri.

Čeka ga težak posao jer je Genoa trenutačno pretposljednja u Serie A sa svega pet bodova. Deveterostruki talijanski prvak izgubio je pet od osam utakmica ove sezone, a nakon potopa kod Parme (5:1) Preziosi je odlučio smijeniti Andreazzolija i pozvati Mottu.

Motta je Brazilac, a tijekom igračke karijere upisao je 30 nastupa za reprezentaciju Italije. Također, bit će zanimljivo vidjeti hoće li kao trener Genoe isprobati vlastiti revolucionarni sustav 2-7-2, o kojem je govorio prošlog studenog dok je vodio mladu momčad PSG-a.

"Prošloga tjedna smo igrali utakmicu u koju smo izašli s postavkom 2-7-2Brojevi su obmanjujući. To su samo lažne konstrukcije. Nije ovo stolni nogomet pa da su igrači fiksirani za jedno mjesto. Oni se stalno kreću", rekao je tada Motta. 

Sada je dobio priliku raditi u ligi u kojoj je igrao od 2008. do 2012. godine, a je li hrabar isprobati spomenutu formaciju u sljedećem kolu protiv Brescie, ostaje vidjeti. Međutim, Preziosi nije poznat kao vlasnik koji ima strpljenja za trenere. 

Pročitajte više