Bivši igrač Dinama briljantno započeo trenersku karijeru. Sad ide u Premier ligu?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BIVŠI igrač Dinama Goncalo Santos (37) od iduće sezone mogao bi raditi u Premier ligi. Portugalski Record piše da ga trener Fulhama Marco Silva želi dovesti u svoj stručni stožer. Silva je Goncalu bio trener u Estorilu, a sad kad je Goncalo započeo svoju trenersku karijeru, Silva ga želi kod sebe.

Goncalo je aktualni trener portugalskog prvoligaša Case Pije, s kojom radi sjajan posao. Na početku sezone došao je biti pomoćnik, što je uloga koju je obnašao pod dva trenera, a onda je sredinom veljače promoviran u glavnog trenera u trenucima kada se momčad nalazila u zoni ispadanja. Točnije, na 16. mjestu s 20 osvojenih bodova nakon 21 odigrane utakmice.

Goncalo izborio ostanak s klubom koji ima jedan od najmanjih proračuna lige

Pod Goncalom je Casa Pia osvojila 15 bodova iz 11 susreta pa se uzdignula na 11. mjesto i s jednim od najmanjih proračuna lige izborila ostanak u najvišem rangu portugalskog nogometa. Goncalov dobar rad očito je prepoznao i Silva.

Podsjetimo, Goncalo je igrao za Dinamo od 2014. do 2017. i u tom razdoblju skupio 60 nastupa u svim natjecanjima. Najčešće je igrao na poziciji zadnjeg veznog, a znao je zaigrati i kao stoper. Casa Pia je prvi klub u kojem radi kao glavni trener. Dosad je bio pomoćnik u portugalskom trećeligašu Real Massami te trener mlađih kategorija u Estorilu.

Pročitajte više