Davis Cup

Bivši izbornik DC reprezentacije Srbije odgovorio hrvatskom tenisaču: "A tko si ti?"

Foto: Guliver

BOGDAN OBRADOVIĆ, teniski trener koji je na poziciji izbornika Davis Cup reprezentacije Srbije, uoči polufinala ovogodišnjeg Davis Cupa najavio je uvjerljivu pobjedu Srbije protiv Hrvatske i uvrijedio hrvatske igrače. Na kraju je Hrvatska ipak slavila i otišla u finale.

"Marin Čilić je poluraspadnut igrač, takoreći ne postoji u ozbiljnom tenisu, dok su im ostali u singlu smiješni. Gdje su oni uopće, tamo negdje iza 200. i nekog mjesta na ATP ljestvici. Dobit ćemo mi ovo, a onda osvajamo naslov u nedjelju. Izmakle su Olimpijske igre Novaku, ali neće mu izmaći i Davis Cup, vidjet ćete", rekao je Obradović pa se pravdao u razgovoru za Meridian.

"Malo su me pogrešno shvatili mediji, misleći da je to kritika, ali to je bila najslabija hrvatska momčad ikad. Čilić je u lošoj formi, a jedino što imaju dobro su parovi. Izvučeno je iz konteksta sve što sam rekao. Ja nisam govorio da su oni ružni, smiješni igrači, nego je smiješno uspoređivati naše tenisače, koji su u top 40, i njih, koji su 200. i neki", rekao je Obradović.

"Gojo? To je kao da znamo 150. odbojkaša svijeta"

Borna Gojo, tenisač koji je Hrvatskoj donio polufinale, rekao je da ga "ne zanimaju izjave tog lika". 

"Njegovi odgovori, mislim, ne znam tko je taj lik... Što mu ja trebam reći? Ja sam jedan koji je stvorio rezultate u tenisu. Želim mu uspješnu karijeru i da uđe u 100 na svijetu.  Ja sam prepoznatljiv u svijetu tenisa, a on ne postoji. Nitko nije čuo za njega, nije čula Hrvatska. Pa, tko da čuje za 200. i nekog igrača svijeta, koga to zanima? To je isto kao da kažemo tko je 150. odbojkaš svijeta, koga to zanima?"

Pročitajte više