LIGE PETICE

Bivši izbornik Engleske: Lukaku se mora pogledati u zrcalo i smršavjeti

Foto: EPA

BIVŠI engleski nogometaš, trener te izbornik engleske reprezentacije, a danas stručni komentator, Glenn Hoddle, rekao je kako se napadač Chelseaja Romelu Lukaku mora pogledati u zrcalo. Hoddle misli kako belgijski ofenzivac, koji se u londonski klub vratio za 113 milijuna eura, više ne može donijeti prevagu u igri, što je posljedica slabije kondicije.

Bivši veznjak Tottenhama kaže da Lukaku "mora biti mršaviji i usredotočiti se na svoj aerobni kapacitet, a ne na dizanje utega u teretani". "Nema to nikakve veze s trenerom Thomasom Tuchelom ni načinom na koji Chelsea igra. Lukaku se mora pogledati u ogledalo. Nije ni blizu igrača kakav je bio", smatra Hoddle.

"Ne znam je li u dovoljno dobroj formi. Ne izgleda mi baš vitko. Možda je naporno radio, ali na pogrešnim stvarima. Možda je, na primjer, previše bio u teretani. Ali ja ne znam, nisam s time upoznat. Lukaku na terenu ne izgleda kao igrač koji donosi promjenu. Ne radi dovoljno kako bi stvorio prostor. Mora se pogledati u ogledalo."

Intervju kao prekretnica

Lukaku je ove sezone, nakon povratka u Chelsea iz Intera, doživio ozljedu zbog koje je propustio dio sezone. Kada se oporavio, Tuchel je više računao na njegove suigrače, zbog čega je Lukaku u jednome intervjuu iskazao želju za novim odlaskom u milanski klub. 

Hoddle smatra kako su taj intervju, kao i činjenica da je odsustvo Lukakua iskoristio Kai Havertz te se nametnuo treneru, bili prekretnica za napadača Belgije. Chelsea sutra u četvrtfinalu Lige prvaka igra protiv Real Madrida, a Hoddle vjeruje kako Lukaku nije zaslužio početi od prve minute.

Pročitajte više