hrvatski treneri

Bivši izbornik Francuske: Tudor u Marseilleu? To je totalno apsurdno

Foto: Epa

IGOR TUDOR je novi trener najtrofejnijeg francuskog kluba Olympique Marseillea. Marseille ima deset titula u Francuskoj, baš kao i PSG i St-Etienne, no klub s juga Francuske ima i naslov prvaka Europe (1993.), a najviše je puta bio i drugi u prvenstvu, čak 14. Hrvatska igračka legenda i bivši trener hajduka u Marseille stiže kao zamjena za bivšeg argentinskog izbornika Jorgea Sampaolija koji je klub ostavio na drugom mjestu i odveo ga u Ligu prvaka.

Tudor je jutros odradio sastanak sa sportskim direktorom Pablom Longoriom o planovima za ljetni prijelazni rok, a poslijepodne će upoznati momčad i održati prvi trening. Ipak, nisu svi zadovoljni Tudorovim dolaskom na klupu francuskog velikana. Bivši francuski izbornik Raymond Domenech je potez Marseillea nazvao apsurdnim.

"Znači li to da francuski trener ne može biti trener Marseillea? Apsurdno je kad impliciramo da Francuzi ne znaju igrati napadački nogomet. To je dosadno. Samo im treba netko kompetentan, tko može voditi momčad u prvenstvu i Ligi prvaka. Ima opcija", rekao je Domenech za L'Equipe.
 

Pročitajte više