Bivši Mandžukićev suigrač nestao na tri godine. Sada se pojavio u reprezentaciji

Foto: Profimedia

JAPAN je jučer pobijedio Sjevernu Koreju 1:0 u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. U sastavu Sjeverne Koreje našao se Han Kwang-song (25), koji je nekoć bio član Juventusa. Han je bio suigrač Marija Mandžukića i Cristiana Ronalda prije pet godina, a potom je nestao na tri godine.

Pratili ga brojni skauti

Nije poznato gdje je bio, no odjednom se pojavio i zaigrao za svoju domovinu. Han je u Italiju stigao prije devet godina. Bio je u ISM (International scouting centre) akademiji u Perugii, gdje je oduševio talentom. Dvije godine poslije završio je u Cagliariju, a pratio ga je i Liverpool.

Juve ga je doveo 2019. za 3.5 milijuna eura, no ondje se nije nametnuo. Juventus ga je brzo prodao katarskom Al Duhailu za sedam milijuna eura. Ondje je u 12 utakmica zabio tri gola te osvojio naslov prvaka, no u ožujku 2021. počeli su problemi. Zbog razvijanja nuklearnog programa donese su nove sankcije Sjevernoj Koreji, u sklopu kojih je njihovim državljanima zabranjeno raditi u stranim državama.

I dalje nije poznato što se dogodilo

Al Duhail morao je raskinuti ugovor s Hanom. To je bilo vrijeme pandemije koronavirusa, zbog koje je Sjeverna Koreja bila potpuno zatvorila svoje granice. Katar je Hana deportirao, a kako ga nisu mogli poslati u njegovu državu, poslali su ga u Rim, odakle je i stigao.

Nije poznato što se nakon toga događalo s nogometašem. Prema neprovjerenim informacijama, jedan period proveo je u nekim stranim veleposlanstvima u Italiji. Nije poznato kada se vratio u Sjevernu Koreju. Sada je u opet bio u prvom sastavu Sjeverne Koreje, a navodno igra u 4.25, odnosno 25. travnja, klubu koji je u vlasništvu tamošnjeg ministarstva oružanih snaga.

Pročitajte više