HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bivši Modrićev suigrač: Znate one brojeve i linije iz Matrixa? Tako Luka vidi teren

Foto: EPA-EFE

UMIROVLJENI engleski veznjak i bivši reprezentativac Jermaine Jenas (39) prekinuo je karijeru još prije osam godina u dresu QPR-a i posvetio se karijeri televizijskog voditelja, a prethodno je tri godine, od 2008. do 2011., dijelio svlačionicu Tottenhama s Lukom Modrićem.

Jenas je ovih dana gostovao u jednom engleskom podcastu, gdje je voditelje zanimalo koga smatra svojim najboljim suigračem iz dana u Tottenhamu. Jedan od njih sugerirao je da bi odgovor mogao biti bugarski napadač Dmitar Berbatov, koji je imao uspješno razdoblje i u Manchester Unitedu.

"Ne, Modrić", bez prevelikog razmišljanja je odgovorio Jenas. "Luka je bio nevjerojatan. On je prvi zbog kojega sam shvatio da u inozemstvu drugačije odgajaju igrače. Kad razmišljam o Luki na terenu, sjetim se filma Matrix. Znate sve one brojeve i linije iz filma? Tako Luka vidi teren. U Engleskoj nas uče da se krećemo konzervativno, po striktno određenim putanjama.

Luka bi otišao na mjesto desnog beka i njemu rekao da se podigne, napravio dribling, dupli pas i odjednom bi bio pred protivničkim šesnaestercem. Odlazio je u zone u koje meni uopće nisu govorili da veznjak treba ići. Bio je isti na treningu, elitna razina nogometne inteligencije. Sad vjerojatno ima 60 godina i još razvaljuje."

Pročitajte više