TRANSFERI

Bivši napadač Dinama ima novi klub. Trenirat će ga Vojvoda, a igrat će s Pikachuom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ANGELO HENRIQUEZ uskoro će potpisati za brazilsku Fortalezu. Bivši napadač Dinama sve je dogovorio s brazilskim prvoligašem, a posao bi trebao biti objavljen najkasnije u ponedjeljak.

Podsjetimo, Henriquez je ostavio dubok trag dok je igrao u Dinamu. Stigao je u sezoni 2014./15. kad ga je Dinamo doveo na posudbu iz Manchester Uniteda.

Čileanac je godinu dana kasnije i otkupljen za milijun i pol eura, a za Dinamo je odigrao 128 utakmica i zabio 51 gol. Bio je drugi strijelac HNL-a odmah u prvoj sezoni, s golom manje od Andreja Kramarića.

Maksimir je napustio u siječnju 2018. godine te potpisao za meksički Atlas u kojem je proveo samo sedam mjeseci. Nakon toga se vratio u Universidad de Chile odakle sada odlazi u Brazil.

Fortaleza se trenutno nalaze na četvrtom mjestu brazilskog prvenstva, a njen trener je bivši argentinski nogometaš Juan Pablo Vojvoda. Trener nije jedini čovjek koji u momčadi nosi zanimljivo ime, tu je i ofenzivan Yago Pikachu, čije ime se naravno povezuju s crtanim junakom iz Pokemona. Upravo je Pikachu taj s kojim bi Henriquez trebao najviše surađivati u napadu nove momčadi. 

Pročitajte više