HNL TRANSFERI

Bivši reprezentativac Hrvatske vraća se u HNL?

Foto: Getty Images / Guliver image

GORDON SCHILDENFELD u kontaktu je s klubom u kojem je započeo karijeru i mogao bi uskoro opet igrati u narančastom dresu.

S Dinamom je osvojio šest titula, bio je član reprezentacije Hrvatske (29 nastupa, jedan gol), a u 36. godini na korak je do povratka u Šibenik. 

Bivši reprezentativac, koji je posljednje tri godine član ciparskog Anorthosisa te je ugovorom za klub vezan do svibnja iduće godine, razgovarao je s čelnicima Šibenika, a kako nam je sinoć kazao prvi čovjek Nadzornog odbora kluba Joso Bulat, tema razgovora bio je povratak Schildenfelda u rodni grad.

Prošlog ljeta 36-godišnji stoper trenirao je na Šubićevcu, kada su i krenula nagađanja o njegovom povratku u klub. Kazao je tada - nikad se ne zna, no danas priča zvuči puno konkretnije.

"U kontaktu smo sa Schildenfeldom i voljeli bismo da se vrati kući. To je sve što mogu reći. Ponekad je posao dogovoren 99 posto, pa onaj jedan posto na kraju prevagne", kazao je Bulat za Index.

Schildenfeld je trenutno na Cipru, daleko od Šibenika, ali još dalje od misli da karijeru privede kraju.

"Ne razmišljam o mirovini, tijelo me sluša i dok god je tako, igrat ću. Drago mi je da se Šibenik vratio u prvu ligu, klub je to zaslužio i nadam se da će tamo i ostati. Neće biti lako posložiti financije i momčad, posebno s ovakvom organizacijom u HNS-u. Oni koji imaju najviše i dobit će najviše, a oni mali kojima najviše treba, dobit će najmanje", rekao je Šifo ljetos za Šibenski portal.

Grafika za Index: Sofascore 

Šibenik je jučer započeo s pripremama, a trener Krunoslav Rendulić kazao je da očekuje pojačanja u svim linijama u momčadi. Klub formalno još nije zaključio privatizaciju, čeka se da zadnji pečat udari Povjerenstvo za profesionalne klubove te da nakon naslikavanja novih vlasnika iz Kolumbije s čelnicima Grada Šibenika prvoligaš sa Šubićevca i službeno prestane biti uteg lokalnoj vlasti.

Južnoamerički igrači već se rotiraju u klubu: otišli su Yeferson, Nieva i Angulo, a došli lijevi bek Marcos Mina te zadnji vezni Christian Mena. Na pripreme su stigli i Filip Radovanović (22), dosad igrač trećeligaša Belišća, te vratar Đaković koji je jesen proveo na posudbi u Cibaliji.

 

Pročitajte više