NBA LIGA

Bivši suigrač Durantu: Učinio si najjadniji potez u povijesti, uopće nisi prvak

Foto: Getty Images, Twitter

POVRATAK Russella Westbrooka u Oklahoma City u dresu Houston Rocketsa pokrenuo je svađu na Twitteru koju je zakuhao televizijski analitičar i bivši igrač Thundera Kendrick Perkins, a sve je kulminiralo kad se uključio Kevin Durant.

Perkins je uoči utakmice sudjelovao u ESPN-ovoj emisiji Sports Center te je prethodno najavio da će u njoj objasniti zašto smatra da je Westbrook najbolji igrač koji je ikad igrao za Thunder. Nije pritom zaboravio na činjenicu da je devet godina u tom klubu igrao i Kevin Durant.

Bostonski novinar Marc D'Amico mu je odgovorio da je Westbrook imao najbolju karijeru u dresu Oklahoma Cityja, ali da ne može reći da je najbolji igrač koji je ikad zaigrao za klub. Kasnije ga je podsjetio da Westbrook u tri godine bez Duranta nije prošao prvi krug doigravanja.

"KD je izgubio u drugoj rundi bez Russa dok sam ja bio ondje. I što ti to govori?" upitao je Perkins.

Desetak sati kasnije Durant, koji se često na društvenim mrežama svađa i s običnim navijačima, primijetio je post i udario po bivšem suigraču.

"Da, a naš startni centar Kendrick Perkins je u prosjeku imao nevjerojatna dva poena i tri skoka u toj seriji. Ali igrao si čvrsto, prvače, lol", napisao je Durant.

"Prestani, napravio si najjadniji potez u NBA povijesti! Vodio si 3:1 u polufinalu konferencije i izgubio pa si se sljedeće sezone pridružio toj momčadi. Pravo srce prvaka", odgovorio mu je Perkins. Naravno, aludirao je na činjenicu da se 2016. Durant kao slobodan igrač priključio ionako fantastičnim Golden State Warriorsima.

"Slabost nam je bila na centru, koji je imao veliku minutažu bez ikakvog učinka. Trebao si raditi na sebi kao ja", uzvratio je Durant, nakon čega mu je Perk ponovno spustio.

"To je u redu. Naporno si radio na tome da se priključiš momčadi koja je imala omjer 73-9. Istina je da se uopće ne osjećaš kao pravi prvak i da ne možeš spavati jer znaš da si kukavički otišao."

Durant više nije ništa odgovarao Perkinsu, nego samo nekolicini navijača koji su ostavljali svoje mišljenje u komentarima.

Perkins je u NBA ligi igrao 14 sezona i osvojio naslov prvaka 2008. s Boston Celticsima kao startni centar. Od 2011. do 2015. igrao je za Thunder s Durantom i Westbrookom. 2012. su zajedno došli do finala i izgubili od LeBronovog Miami Heata, što im je bio najveći doseg.

Durant je, shvativši da ne može do naslova prvaka preko Golden State Warriorsa, iskoristio veliki rast salary capa 2016. nakon novog televizijskog ugovora te im se priključio kao slobodan igrač, što je naišlo na veliku osudu NBA svijeta. No Durant je u tri godine s Warriorsima osvojio dva naslova prvaka i dvije titule MVP-ja finala, prije nego što se u lipnju ozlijedio u finalu u kojem je Golden State posljedično izgubio od Toronto Raptorsa. Još se oporavlja od operacije Ahilove tetive, ali sad kao član Brooklyn Netsa, te uopće neće igrati ove sezone.

Perkins je pak u igračkoj mirovini od 2018., a od tada je ušao u svijet medija, ali zasad se ističe prvenstveno po kontroverznim izjavama, poput one da je Kyrie Irving odglumio ozljedu da ne bi morao igrati utakmicu u Bostonu, iako je Irving zbog te iste ozljede već skoro dva mjeseca izvan parketa.
 

Pročitajte više