Bivši suigrač izazvao Roya Keanea: Možemo ući u ring i boriti se za milijun funti

Foto: EPA

DVOJICA nekadašnjih suigrača iz reprezentacije Irske Jason McAteer i Roy Keane u lošim su odnosima već dulje od 20 godina. Najpoznatiji je njihov sukob na utakmici Sunderlanda i Manchester Uniteda 2002. godine u Premier ligi. Tijekom cijele utakmice više puta su se verbalno sukobljavali, a Keane je na kraju izgubio živce i udario McAteera laktom u glavu.

Sir Alexova paprena kazna 

Sir Alex Ferguson tada je svog kapetana kaznio s vrtoglavih 150 tisuća funti i tri utakmice suspenzije, a čelništvo lige nadodalo ih je još pet na kaznu koja je Keanu izrečena u njegovom klubu. Sukob dvojice Iraca sada je obnovljen jer je Keane izjavio da je njegov sunarodnjak zaslužio lakat, nakon čega ga je McAteer na Twitteru nazvao klaunom, a evo što je rekao o utakmici poznatoj po Keaneovom laktarenju: 

"Znao sam koje gumbe trebam pritisnuti tog dana. Moja bitka protiv Roya Keanea, jednog od najvećih igrača, bila je da mu uđem u glavu. I znao sam da mu mogu ući u glavu. Svijet ga je vidio kako me udara laktom. Reći da on to nije učinio nije u redu, ali reći da sam ja to zaslužio, to je sol na ranu."

Zatim je odlučio izazvati Keanea u stilu youtubera i influencera današnjice: "Možemo ući u ring za milijun funti i boriti se." McAteer je inače rođen u Engleskoj, ali na temelju podrijetla nastupao je za Irsku. Osim za Sunderland, igrao je za Blackburn, Bolton i Liverpool, u kojem je skupio 100 nastupa.

Pročitajte više