REAL MADRID

Bivši suigrač: "Zidane radi čistku jer mu se neki ne uklapaju u novu filozofiju"

Foto: EPA

PROSLAVLJENI francuski defenzivac Marcel Desailly sinoć je sudjelovao na revijalnoj utakmici između legendi Chelseaja i Real Madrida, a prije utakmice otkrio je pomalo nevjerojatan podatak za nekoga tko je imao tako veliku karijeru.

"Nikad nisam igrao na Santiago Bernabeuu. Ovo je sjajna prilika da napokon ispunim tu želju."

Ispunio ju je s 50 godina na leđima, iako je susret završio porazom 5:4. Nakon utakmice dao je kratki intervju za Marcu u kojem je govorio o bivšem suigraču iz francuske reprezentacije Zinedineu Zidaneu, koji se proljetos vratio na klupu Reala.

Otkrio je da Zizou sprema velike promjene u stilu igre i da zbog toga tako drastično mijenja momčad.

"Ima novi stil, novu filozofiju i zato traži nove igrače. Jasno je da se mora riješiti nekih igrača koji imaju potencijal, ali više ne vrijede toliko jer ne mogu pratiti ono što on traži", objasnio je Desailly.

Zidane je kao trener s Realom osvojio tri Lige prvaka, a njegov je povratak nakon samo devet i pol mjeseci mnoge iznenadio.

"Povratak nije problem. Složio se da će se prilagoditi novom ciklusu i sretan je što ima igrače koji i dalje imaju veliku kvalitetu. Samo treba imati jaču konkurenciju u momčadi i novi plan igre kako bi se vratio na vrh", rekao je za Marcu Desailly, koji je u karijeri igrao za Nantes, Marseille, Milan i Chelsea prije nego što je završio u katarskim klubovima Al-Gharafi i Qatar SC-u.

Za francusku reprezentaciju odigrao je 116 utakmica i zabio tri gola te osvojio Svjetsko prvenstvo 1998. i Euro dvije godine kasnije. S Marseilleom je osvojio Ligu prvaka 1993., a godinu kasnije ju je obranio kao član Milana. Od nogometa se oprostio 2006., a kasnije je u nekoliko navrata surađivao s medijima kao analitičar.

Pročitajte više