hrvatski treneri

Bivši svjetski prvak je napustio Tudorov stožer nakon samo tjedan dana

Foto: Marseille

"MAURO CAMORANESI dolazi i bit će moja desna ruka", rekao je Igor Tudor prije tjedan dana kada je predstavljen kao novi trener francuskog velikana Marseillea.

Camoranesi, svjetski prvak s Italijom iz 2006. godine i Tudorov suigrač iz Juventusa, došao je u Marseille, odradio nekoliko treninga s hrvatskim trenerom i prvom momčadi, a onda iznenada otišao. 

"Igor me je zvao da mu pomognem na početku, samo mu je trebalo vremena da kompletira svoj stožer", pravdao je Camoranesi ovu odluku i vratio se u Italiju gdje želi nastaviti karijeru u ulozi glavnog trenera. Rođeni Argentinac je u trenerskoj karijeri vodio meksičke Coras de Tepic i Tapachulu, argentinski Tigre i slovenske Tabor i Maribor.

Stigao Vukas

Jučer je u Tudorov stožer stigao Hari Vukas, dosadašnji izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske. 

''Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci pri ovoj odluci. Uistinu je velika čast sudjelovati u radu hrvatskih selekcija mlađih uzrasta i nije mi bilo lako donijeti ovakvu odluku, ali u klubu ipak imam priliku za svakodnevni rad i to u jednom od velikana europskog nogometa. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato zahvaljujem Savezu na razumijevanju'', rekao je Vukas za HNS-ove službene stranice.

Pročitajte više