KORONAVIRUS I SPORT

Prandelli: Moje selo boćalo je protiv drugoga. Tu se sve proširilo

Foto: Getty Images

BIVŠI talijanski izbornik Cesare Prandelli otkrio je da je izgubio nekoliko prijatelja zbog koronavirusa.

Zasad je u Italiji pandemija koronavirusa odnijela više od 1200 života otkako je zahvatila tu zemlju prije tri tjedna.

"Izgubio sam prijatelje zbog toga i to je užasno. Možemo samo ostajati kod kuće i izbjegavati društvene kontakte", rekao je Prandelli za Lady Radio, a prenosi Football Italia.

"U mojem malom selu Orzinuovi organizirali su utakmicu boćanja protiv drugog sela i čini se da se tu sve proširilo. U toj skupini njih je nekoliko uvijek dolazilo na utakmice Fiorentine, čak i na gostovanja. Ja sam u Firenci, ali održavam kontakt s obitelji i prijateljima, a neki od njih su pozitivni i u karanteni", rekao je Prandelli, koji je vodio Fiorentinu od 2005. do 2010., a prošle sezone je bio trener Genoe.

"Nije neka velika žrtva to što moramo neko vrijeme ostajati kod kuće, ali pomislite na one koji rade u bolnicama i koji danima nisu vidjeli najmilije. Nažalost, mislim da smo sve zatvorili tjedan prekasno. Možda nam priroda govori da idemo prebrzo", dodao je trener koji je vodio Italiju na Euru 2012. i SP-u 2014. godine.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više